Aksaray'da 423 Çiftçiye Tohum Destegi

Aksaray’da çiftçi destekleme projeleri çerçevesinde yüzde 75 hibe ile 423 çiftçiye 3 farkli tohum dagitimi gerçeklestirildi.

Aksaray'da 423 Çiftçiye Tohum Destegi
Aksaray’da tarimsal kalkinma hamleleri çerçevesinde çiftçilerin desteklenmesi ve üretimin artirilmasi amaçlanarak faaliyet gösteren 423 çiftçiye tohum destegi saglandi. Aksaray Valiligi öncülügünde Il Özel Idaresi ve Il Genel Meclisinin maddi destek sagladigi projede aspir, kuru fasulye ve yaglik ayçiçegi tohumlari dagitildi. 423 çiftçiye tohumlarin toprak ile bulusturulmasindaki hususlar hakkinda bilgiler verildi.

Bununla birlikte tarim arazilerinin etkinlestirilmesi ve nadas alanlarinin daraltilmasi projesi çerçevesinde yüzde 75 hibeli 6 milyon TL tutarinda 292 ton muhtelif tohum dagitildi. Bu projeyle birlikte Aksaray bitkisel üretimde Türkiye ikincisi olurken, 10 milyar TL üstündeki tarimsal üretim degerlerinde de Türkiye 16.’si oldu. 423 çiftçiye 20 ton aspir, 5 ton yaglik ayçiçegi ve 13 ton kuru fasulye dagitiminin ardindan 14 bin dekar atil ve nadasa birakilmis arazinin tarimsal üretime kazandirilmasi hedefleniyor.

Hibe desteginden faydalanarak aspir tohumu tercih eden Kemal Çayir (58), "Bugün buraya geldik. Yüzde 75 hibe destegi ile tohumumuzu aldik. Allah razi olsun devletimizden, çok tesekkür ederim. Aldik su an siradayiz bekliyoruz. Bu çiftçiye can oldu. Çok güzel oldu" dedi.

Su sorunlari nedeniyle susuz tarim yaptigini vurgulayan Salih Tas (49), "Çiftçilikle mesgulüm, çiftçilerimize devletimiz destek veriyor. Bugün tohumlarimizi teslim aldik. Devletimizin yüzde 75 hine destegi ile vermis oldugu tohumlari toprakla bulusturacagiz. Her sene oldugu gibi bu senede tohumlari verdi. Ben su sikintimiz oldugu için ben aspir tohumu aldim. Aspir ekecegim insallah su ihtiyaci çok olmayan bir üründür" diye konustu.

Programda, tohumlar Aksaray Valisi Hamza Aydogdu tarafindan çiftçilere dagitildi.
Kaynak: İHA