Yozgat'ta 'Zimem Defteri' Gelenegi Ile Borçlar Siliniyor

Yozgat Valiligi, hayirsever vatandaslarin katkilariyla bir Osmanli gelenegi olan ve “Veresiye Defteri” anlamina gelen “Zimem Defteri” uygulamasi ile ihtiyaç sahibi vatandaslarin bakkallara olan borçlarini kapatiyor.

Yozgat'ta 'Zimem Defteri' Gelenegi Ile Borçlar Siliniyor
Yozgat Valiliginin hayata geçirdigi uygulama ile mahallelerdeki bakkallara ödeme güçlügü çeken vatandaslarin borçlari, hayirsever vatandaslar tarafindan kapatiliyor. Bu dogrultuda Yozgat’ta is insani Gülsen Itik, Tuzkaya Mahallesinde bulunan bir bakkalda yaklasik 20 hanenin borcunun yazili oldugu veresiye defterini 4 bin 880 liraya satin alarak tüm borçlari ödedi.

Yozgat Valiliginin Osmanli gelenegi olan Zimem Defteri (veresiye defteri) gelenegini sürdürme adina bir kampanya baslattigini belirten Itik, “Bizler de is insanlari olarak birkaç mahallemizde bu uygulamayi devam ettirmek adina mahalle sakinlerinin bakkaldaki borcunu kapatma karari aldik. Mahallelinin bakkala olan 4 bin 880 lira borcunu ödedik, veresiye defterini aldik. Burada yasayan mahalle halkinin bu bakkala borcu kalmadi” dedi.

Bakkal Cihat Günes ise, "Hayirseverler bakkala geldi, Zimem Defteri uygulamasini yaptilar. Mahalle sakinlerinin borçlarini kapattilar. Hepsine çok tesekkür ediyorum. Rabbim hayirlarini kabul etsin" diye konustu.

Kaynak: İHA