Yozgat'ta Nisan Ayinda Kar Yagisi Etkili Oldu

Yozgat’ta dün aksamüzeri baslayan yagmur, hava sicakliginin ani düsüsü ile birlikte yerini gece saatlerinde kar yagisina birakti.

Yozgat'ta Nisan Ayinda Kar Yagisi Etkili Oldu
Yozgat’ta, gece saatlerinde baslayan kar yagisi etkili oldu. Sabaha kadar devam eden ve etkisini halen sürdüren yagisla birlikte sehrin yüksek kesimleri ve binalarin çatilari karla kaplandi. Nisan ayinda güne beyaz örtü ile baslayan vatandaslar is yerlerine, ögrenciler ise okullarina kar yagisi altinda gittiler. Bahari beklerken güne yeniden kar yagisi ile uyanan Yozgatlilar, gördükleri manzara karsisinda saskinliklarini gizleyemedi.

Hava sicakliginin sifir dereceye düstügü kentte çiçek açan meyve agaçlari da kar altinda kaldi.

Nisan ayinda kar yagisinin kendilerine sürpriz oldugunu söyleyen Yasar Özer, “Bu ayda kar yagisina aliskin olmadigimiz için bize Nisan 1 sakasi gibi geldi. Bu sene kar yagisi orani fazla oldu, yalniz nisan ayinda yagmasi bize sürpriz oldu. Meyve agaçlari çiçek açmisken kar yagmasi insallah meyvelerimizi etkilemez. Bahar havasi yasiyorduk, yazliklarimizi giymistik kar yagisini görünce tekrar kislik elbiselerimizi giymek zorunda kaldik.” dedi.

Bahari beklerken kar yagdigini söyleyen Selahattin Yilmaz ise, “Su anda çok güzel yagiyor, 2 gün daha devam edecek kar yagisi, çok mutlu olduk. Yozgat bu kis mevsimi kara doydu, göletlerimiz doldu” seklinde konustu.

Hakan Ertugrul da, “Yozgat’ta hava sicakligi mevsim normalleri üzerinde seyrederken sabah uyandigimizda kar yagdigini gördük. Bu gidisle Yozgat’a yaz gelmeyecek, baharda kisi yasiyoruz.” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA