Suluova MYO Ve Amasya Seker'den Isbirligi Anlasmasi

Amasya Üniversitesi Suluova Meslek Yüksekokulu ile Amasya Seker Fabrikasi arasinda seker pancari tohumu çesit denemesi üzerine arastirma faaliyetlerinde bulunmak amaciyla anlasma yapildi.

Suluova MYO Ve Amasya Seker'den Isbirligi Anlasmasi
Isbirligi protokolüne imzalar Suluova MYO Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Murat Karavin ve Amasya Seker Fabrikasi Yönetim Kurulu Baskani Ahmet Özarslan tarafindan atildi.

Dr. Ögr. Üyesi Karavin, “Seker pancari üretiminde verim ve kaliteyi etkileyen önemli faktörlerden birisi pancar tohumu çesit seçimidir. Protokolün Amasya’ya ve ülkemize hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Törende yer alan Amasya Seker Fabrikasi Genel Müdürü Ali Namik Bostanci da, “Amasya’nin iklim ve toprak sartlarina uygun, hastalik-zararli ve tohuma kalkmaya dayanikli, kök ve seker orani yüksek, çimlenme gücü ve tarla çikisi iyi, saglikli, güvenilir seker pancari çesitlerini çiftçilere tavsiye etmek amaciyla bu protokolü imzaliyoruz” diye konustu.

Bostanci, isbirligine destek olan Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmaci, okul müdürü Murat Karavin ve ekibine tesekkür etti. Bitkisel ve Hayvansal Bölüm Baskani Dr. Ögr. Üyesi Beril Kocaman ve Dr. Ögr. Üyesi Ebru Bati Ay ile Seker Fabrikasi Ziraat Müdürü Erol Yelen de törene katildi.

Kaynak: İHA