Sinop'ta Heyelan Nedeniyle Kapanan 118 Köy Yolu Ulasima Açildi

Sinop’ta yogun kar yagisi sonrasi eriyen kar nedeniyle 118 köy yolu köy yolunda heyelan meydana geldi. Il Özel Idaresi ekiplerince kullanilamayan yollar tekrar ulasima açildi.

Sinop'ta Heyelan Nedeniyle Kapanan 118 Köy Yolu Ulasima Açildi
Sinop’ta il genelinde etkili olan yogun kar yagislari sonrasi eriyen karlar, bazi bölgelerde heyelana sebep oldu. Sinop Il Özel Idaresi, heyelan olan bölgelerdeki mesaisi araliksiz sürdürerek kapanan yollari tekrar ulasima açti. 118 köy yolunda heyelandan zarar gören alanlarda çalismalar devam ederken, heyelanlardan etkilenen köylerde tas tahkimat ve dolgu islemleri yapilarak, yeniden kayma olusmasi önlenmeye çalisiliyor.

118 ayri noktada heyelan

Il Özel Idare Genel Sekreteri Yahya Çinkil, “465 köyü bulunan Sinop’ta son yillarin en yogun kar yagislari sonrasinda yagmur ve hava sicakliginin artmasi nedeniyle il genelinde 118 köy yolumuzda heyelan ve toprak kaymasi yasandi” dedi.

Asiri yagislarin neden oldugu heyelanin can ve mal kaybina yol açmadigini söyleyen Çinkil, heyelan nedeniyle köy yollarinin belli bölümlerinde yer yer çatlaklarin olustugunu belirtti.

Ayrica heyelanin sebep oldugu yikim ve zararin tespitinin yapilarak gereken çalismalarin yürütüldügünü bildirdi.

Kis mevsimi boyunca yogun kar yagisi alan Sinop ilçelerinde yüksek kesimlerde yer yer kar yüksekliginin 2 metreyi astigini belirten Genel Sekreter Çinkil, "Ilimiz kis mevsimi boyunca yogun kar yagisi aldi. Bazi bölgelerimizde kar yüksekligi 2 metreyi asti. Hava sicakliklarinin artmasiyla beraber karlar da hizli bir sekilde erimeye basladi ve birçok noktada heyelanlar olustu. Ekiplerimizce sahada yapilan incelemelerde 40’i büyük çapta toplam 118 köy yolunda heyelan ve toprak kaymasi tespit edildi. Bazi noktalarda hala zemin hareketliligi devam ediyor. Çöken yollari onardik ve kapanan yollari açiyoruz. Diger noktalarda da gerekli güvenlik önlemlerini aldik. Kisa zaman içinde heyelanlardan ve toprak kaymalarindan etkilenen tüm bölgelerimizde özellikle AFAD Il Müdürlügümüzle birlikte koordineli bir sekilde mesai mefhumu gözetmeksizin çalisarak sikintilari gidermis olacagiz" dedi.

Kaynak: İHA