Ordu'da Atil Araziler Üretime Kazandiriliyor

Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler’in tarimsal alandaki kalkinma hamlesi her geçen gün büyüyor.

Ordu'da Atil Araziler Üretime Kazandiriliyor
“Kendi kendine yeten bir Ordu” sloganiyla yapilan çalismalar kapsaminda, Mesudiye ilçesindeki üreticilere 31 bin ton arpa, yulaf, yesil mercimek ve nohut tohumu dagitildi. Yeni tohum dagitimiyla birlikte 3 bin 500 dekar atil arazi daha üretime açildi. Kent genelinde üretime kazandirilan atil tarim arazisi miktari 17 bin 500 dekara yükseldi.

Ordu’da, ulasim, altyapi, turizm, üstyapi ve saglik alaninda birçok yatirimi hayata geçiren Büyüksehir Belediyesi, uygulamaya koydugu yeni tarim projeleriyle de üretim seferberligi baslatti.

Büyüksehir Belediyesi ile Il Tarim ve Orman Müdürlügü is birliginde yürütülen “Atil Tarim Arazilerinin Degerlendirilmesi Projesi” kapsaminda üreticilere, 31 tonu Mesudiye ilçesinde olmak üzere, il genelinde yaklasik 50 ton arpa, yulaf, yesil mercimek ve nohut tohumu dagitildi.

Mesudiye ilçesinde gerçeklesen dagitim törenine, Mesudiye Belediye Baskani Isa Gül, Il Tarim ve Orman Müdürü Kemal Yilmaz ile Ordu Büyüksehir Belediyesi Tarim ve Hayvancilik Hizmetleri Dairesi Baskani Ahmet Ultav ve üreticiler katildi.



3 bin 500 dekar daha üretime kazandirilacak

Dagitim töreninde konusan Tarim ve Hayvancilik Hizmetleri Dairesi Baskani Ahmet Ultav, arpa, yulaf, yesil mercimek ve nohut tohumlarinin toprakla bulusmasiyla birlikte, 3 bin 500 dekar tarim arazisinin daha üretime kazandirilacagini söyledi.



Büyüksehir Belediyesi ile Ordu Tarim ve Orman Il Müdürlügü is birliginde yürütülen projelerle birlikte, kent genelindeki 14 bin dekar atil tarim arazisinin degerlendirilerek üretime kazandirildigini belirten Ultav, “Özellikle findik tariminin diger ilçelere göre daha az yapildigi Mesudiye ve Akkus ilçelerinde adeta bir üretim seferberligi baslatildi. Üreticilerin de projelere ilgili göstermesiyle her geçen gün ekili alanlar artiyor. Yeni tohumlarla birlikte bu rakam 17 bin 500 dekara çikacak” dedi.



Baskan Gül’den Baskan Güler’e tesekkür

Mesudiye Belediye Baskani Isa Gül, “Mesudiye ilçemiz tarim ve hayvancilik yolunda ilerliyor. Ilçemizi tarim hayvancilik ve iç turizm noktasinda en yüksege tasimak için çalismalar devam ediyor. Bizlere bu yolda büyük destekler veren Büyüksehir Belediye Baskanimiz sayin Dr. Mehmet Hilmi Güler’e tesekkürlerimi sunuyorum” seklinde konustu.



Destekler devam edecek

Il Tarim ve Orman Müdürü Kemal Yilmaz ise “Yeter ki siz çalisin biz sizlere her türlü destegi verecegiz ve ekilmedik alan birakmayacagiz demistik. Bu kapsamda bakanligimiz, DOKAP ve büyüksehir belediyemizin destekleriyle üretime devam ediyoruz. Yeni dagitimla birlikte 3 bin 500 dekar daha atil tarim arazisini üretime açacagiz. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Konusmalarin ardindan üreticilere 20 ton arpa tohumu, 9 ton yulaf tohumu, 1 ton yesil mercimek ve 900 kilogram nohut tohumu olmak üzere toplam 30 bin 900 kg tohum dagitimi gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA