Muhtar, Mahallelinin Ramazan Hamurunu Yogurdu

Karaman’in Ermenek ilçesinde muhtarlik yapan Sadettin Gökce, mahallelinin Ramazan ayinda yiyecegi ekmeklik hamurunu yogurdu.

Muhtar, Mahallelinin Ramazan Hamurunu Yogurdu
Ermenek ilçesinde 2 dönemdir Sandikli Mahallesi Muhtarligi yapan Sadettin Gökçe, hayirsever bir vatandas tarafindan yaptirilan ekmeklikte gece geç saatlerde hamur yogurarak herkese örnek oluyor. Sabah saatlerinde hamurlari yogrulmus ve ekmek yapimina hazir olan mahalleli ise bu durumdan oldukça memnun görünüyor.

“Muhtar olarak 24 saat görevdeyim”

Muhtar olarak 24 saat görevde oldugunu söyleyen Sadettin Gökçe, “Bu ekmekler Ramazan ayinda yemek için yapiliyor. Gece geç saatlerde hamurlari yogurmaya basladik. Burada is bitti mi hamur karma makinesini baska bir yere birakacagiz. Bu sekilde mahallelimizin hepsi hamurunu kararak ekmegini yapmis olacak. Bizim saatimiz yok. Gariban insanlarimiz var. Hayirseverlerimizden gelen yardimlari da bu insanlarimiza ulastiracagiz. Onlarin verdigi emanetleri yerine birakacagiz. Simdi yaptigimiz mayali ekmegi yasli vatandaslara ulastiracagiz“ diye konustu.

Mahalle sakinlerinden Emine Keles ise, “Burada Ramazan ekmegi yapiyoruz. Yapilan bu ekmekleri Ramazan ayi süresince yiyecegiz. Suan tüm mahallenin kadinlari olarak toplandik ve ekmekleri beraber yapiyoruz. Böylece birbirimize yardim ediyoruz. Her gün birimizin evinde 1 aylik yiyecegi ekmegi yagiyoruz. Mahallemizde ekmekligimiz var. Sag olsun muhtarimiz yaptirdi“ dedi.

Kaynak: İHA