Kocasini Tandirda Yakan Kadina Ömür Boyu Hapis Cezasi

Isparta’nin Senirkent ilçesine bagli Akkeçili köyünde tartistigi eski esini tüfekle öldürdükten sonra tandirda yakan Emel Gür son durusmada ömür boyu hapis cezasina çarptirildi.

Kocasini Tandirda Yakan Kadina Ömür Boyu Hapis Cezasi
Olay 23 Ekim 2020 tarihinde Senirkent’in Akkeçili köyünde meydana geldi. 3 çocuk annesi Emel Gür (40) ile bosandiktan sonra dini nikahli olarak birlikte yasayan Ramazan Yilmaz (45) arasinda tartisma çikti. Gür, tartisma sirasinda Ramazan Yilmaz’i tüfekle vurarak öldürdü, cesedini de evin altindaki tandirda yakti. Cinayet, bir süre babasindan haber alamayan çiftin Antalya’da yasayan oglunun köye gelmesiyle ortaya çikti. Ihbar üzerine köye gelen jandarma ekipleri, Yilmaz’in yanmis cesedini tandirda buldu. Jandarma tarafindan gözaltina alinan Emel Gür, çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmisti.

Tutuklu olarak yargilanan Emel Gür davasinda karar durusmasi Isparta 3. Agir Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Sanik Emel Gür hakkinda mütalaasini veren savci, Emel Gür’ün kasten adam öldürme suçunu isledigine iliskin yeterli delil bulundugunu belirtti ve sanik için ömür boyu hapis cezasi istedi. Sanigin çocuklarindan, davada tutuksuz yargilanan 17 yasindaki Ö.Y.’nin cinayete ortak olmasina iliskin yeterli delil olmadigini ancak olay sonrasi suç delillerinin ortadan kaldirilmasina yardim etmis oldugunu belirten savci, Ö.Y. hakkinda 5 yila kadar hapis cezasi verilmesini istedi.

Isparta 3. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmaya sanik Emel Gür, sanigin tutuksuz yargilanan oglu Ö.Y., avukatlar ve maktulün yakinlari katildi.

Mahkeme, Emel Gür’ü kasten adam öldürme suçundan iyi hal indirimi de uygulamayarak ömür boyu hapis cezasina çarptirdi. Emel Gür’ün tutuksuz yargilanan oglu ise beraatini istedi ancak Ö.Y.’ye 3 ay 10 gün hapis cezasi verildi.

Kaynak: İHA