Hatay'da Expo Alanini 110 Bin Kisi Ziyaret Etti

Dünyanin 3. büyük organizasyonu olarak kabul edilen Expo, 1 Nisan’da, Hatay’da, Medeniyetler Bahçesi temasiyla kapilarini açti. Yaklasik 6 ay boyunca sürecek ve ziyaretçilerini agirlamaya devam eden Expo’yu bir hafta içerisinde 110 bin kisi ziyaret etti. Hatay Büyüksehir Belediye Baskani Lütfü Savas, Hatay’in gerçek degerlerini yansitarak kalici eserler biraktiklarini söyledi.

Hatay'da Expo Alanini 110 Bin Kisi Ziyaret Etti
Hatay Büyüksehir Belediye Baskani Lütfü Savas, 2 milyonun üzerinde misafir agirlamayi hedeflediklerini belirterek, “Ilk gün partimizin Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu ve siyasetin duayenlerinin katilimi ile protokol ile birlikte açtik. Protokole bile 3 bin kisi katildi.

Ikinci gün ise Hatay halki ile beraber açtik, anfi tiyatro yetmedi. Bir haftalik süre içerisinde 110 bine yakin insan ziyaret etti. Bu kadar mesakkatli isler bosa gitmemis demek ki. Biz 2 milyonun üzerinde misafir agirlayacagiz diyorduk ama büyük ihtimal geçecek. Gastronomisi ve bazi organizasyonlarini tam oturmamis olmasina ragmen bu kadar misafirin agirlanmasi gelecek güzel günlerin habercisi. Hatay’in gerçek degerlerini burada yansitarak kalici eserler biraktik. Ayrica diger illerimizin ve dünyadan birçok sehrin de kendine has güzelliklerini barindiracagiz. Gelen insan eglenceyi, kültürel faaliyeti, sanati, egitimi, ticareti, gastronomiyi bulabiliyor. Her türlü imkani buldugu için geldigi iki alanda da birçok degeri yasayabiliyor. 110 bine yakin ziyaretçi bizi çok mutlu etti. Bundan sonraki 6 aylik süreçte de Türkiye’den ve dünyadan insanlarin teveccühünü bekliyoruz. 6 ay sonra da bu degerleri burada tasimaya devam edecegiz” dedi.

Yurt disindan 20 civarinda ülkenin farkli kültürel ve sanatsal faaliyetlerin görülebilecegini belirten Savas, “Antakya ve Defne tarafinda Hatay ve diger büyüksehirlerimiz var. Iskenderun, Arsuz bölgemizde Hindistan, Nepal, Almanya, Çin, Pakistan ve birçok yerin ya bahçesi var, ya da kültürel faaliyetleri ile katildi.

Herkesin bir seyleri var. 20 civarinda ülkenin de milli gününü burada yapacagiz. Kendilerine ait kültürünü, sanatini müzigini görecegiz. Hatay’i 6 aylik çok güzel bir süreç bekliyor. Insanlarimizin teveccühü çok iyi. Hatay’daki insanlarin deger vermesini bekliyoruz” diye konustu.

Hatay Büyüksehir Belediye Baskani Lütfü Savas Hatay’a önemli bir fuar alani kazandirdiklarini belirterek sunlari kaydetti:

“Fuar alanlari Hatay’in kanayan yarasiydi. Yillardir çadir kur, çadir sök yapiliyordu. Artik Hatay festivaller ve fuarlar sehri olacak. Çok modern kalici bir çadirimiz var. Bu çadirin içerisinde kitap, mobilya, tarim fuari barindiracak yerimiz var. Bu alanda fuarlar, konserler, söylesiler de olabilecek. Birçok alanda kullanma imkanimiz olacak.”

Kisa süre içerisinde gelen konuklarin yemek yiyebilecegi alanlarin da açilacagini söyleyen Savas, “Insanlarin oraya gittigi zaman, ürün satin alabilecekleri, yemek yiyebilecekleri sonrasinda kahve içebilecekleri alanlar da artik açiliyor. Hizli bir süreç yasiyoruz, bir haftaya kadar açilmis olacak. Hem gezecekler hem de midelerine hitap edebilecek güzel yiyeceklerle karsi karsiya kalacaklar” dedi.

Kaynak: İHA