Amasya'da Kisin Çöken Seralarda Artik Yüzler Gülüyor Açiklamasi Ilk Fideler Dikildi

Amasya’da kisin yogun kar yagisina dayanamayarak çöken, sonrasinda Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in talimatiyla gönderilen 50 milyon TL’lik destekle yeniden kurulan seralar çiftçinin yüzünü güldürdü, bu sezonun ilk fideleri umutla dikildi.

Amasya'da Kisin Çöken Seralarda Artik Yüzler Gülüyor Açiklamasi Ilk Fideler Dikildi
Incelemede bulundugu köylerde çiftçilerle birlikte domates fidelerini toprakla bulusturan Amasya Valisi Mustafa Masatli, “Kar yagdiginda bu seralarin önemli bir kismi çökmüstü. Cumhurbaskanimizin özel teveccühüyle ilimize 50 milyon TL yardim gönderildi. Simdi eski haline geri döndü” dedi.

Kent genelinde 62 köydeki 5 bin 300 dekar alanda kisa sürede yapilan hasar tespit çalismalari sonrasi girisimler sonucu magdur çiftçilere hasari oraninda para dagitildigini belirten Mustafa Masatli, yeniden toprakla bulusan ürünlerinin bereketli olmasini diledi. Tarim Kredi Kooperatifi ile yaptiklari görüsmeler neticesinde kullanilan sera naylonu bedellerinde yüzde 25 indirime gidildigine deginen Masatli, ayrica Antalya bölgesinden gelen sera yapiminda uzmanlasmis 100 kisilik teknik personelin de Büyük Amasya Oteli’nde ücretsiz konaklatildigini söyledi.



“Biz üretecegiz, vatandasimiz bol bol yiyecek”

Destegi dolayisiyla Cumhurbaskani Erdogan’a tesekkür eden ‘domates diyari’ Kizilca köyünün muhtari Osman Türkmen, “Üretim olacak ki domates ucuzlayacak. Biz üretecegiz, insallah vatandasimiz bol bol yiyecek” diye konustu.



“Destek olmasaydi seralari ayaga kaldiramazdik”

Büyük miktarda mahsullerinin de zarar gördügünü anlatan çiftçilerden Erhan Teselek ise “Devletimizden Allah razi olsun. Zaten bu destek olmasaydi seralarin yüzde 80’ini ayaga kaldiramazdik” ifadelerini kullandi. Dadi, Karaköprü ve Kizilca köylerindeki incelemeye AK Parti Amasya Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil, AK Parti Il Baskani Ekrem Toto ile Tarim ve Orman Müdürü Hayrullah Göktekin de katildi.

Kaynak: İHA