Sinop Belediyesi, Türkiye'ye Örnek Olacak Imzayi Atti

Sinop Belediyesi, tüm belediyelere örnek olacak bir harekete imzasini atti. Belediye meclis kararlarinin yerel basinda yayimlanmasi için protokol imzalandi.

Sinop Belediyesi, Türkiye'ye Örnek Olacak Imzayi Atti
Sinop Belediyesi, ocak ayinda aldigi meclis karariyla seffaf belediyecilik anlayisiyla meclis kararlarinin yerel basinda yayimlanmasi adina protokol imzaladi. Vatandaslarin belediyenin aldigi meclis kararlarina kolay ulasim saglamasi, seffaf belediyecilik örneginin olmasi ve ayni zamanda ekonomik açidan sikinti yasayan yerel basina katki saglanmasi amaciyla protokol imzalandi.

Belediye Baskani Baris Ayhan, “Bugün Sinop için önemli bir gün, tüm Türkiye’deki belediyelere ve gazeteciler cemiyetlerine örnek olacak bir olusumun imzalarini atmak üzere toplanmis bulunuyoruz” dedi.

Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti baskani Cengiz Demirel, imza töreninde yaptigi konusmada; “Kiminle oturup sohbet etsek yerel basinin önemine ve ayakta kalmasina isaret ederler. Ama bunun arkasinda Türkiye maalesef ‘biz size çok destegiz’ diyenler ‘bir an evvel yok olsalar da biz de rahat hareket edebilsek’ anlayisi yer almaktadir. Maalesef son yillarda gazetelerin, radyolarin ve haber sitelerinin maliyetlerinin son derece artmasi, Türkiye genelinde çok hizli olarak yerel basinin sirasiyla kapanmasina yol açti. Yerel basin kapanir ise insanlar maalesef isitme, konusma ve duyma engelli olacaktir. Bu protokolün imzalanmasi ve belediye meclis kararlarinin yayimlanmasinin yerel basina sembolik de olsa bir can suyu niteliginde gelir temin edecektir. Ama bu gelir hiçbir zaman Sinop basinin dogrulari yazmanin ötesinde belediyenin bir dümen suyuna girecek anlayisi getirmeyecektir” diye konustu.

Türkiye’de ilk olmasi bakimindan son derece önemli oldugunu dile getiren Demirel, “Türkiye’de 938 yerel gazetenin benzer yararlanmaya girecegini zannediyorum. Illerdeki 81 gazeteciler cemiyeti tekliflerini belediye baskanlarina getireceklerdir. Onlarin da ne kadar basina bakislarinda samimi olup olmadiklarini ögrenmis olacagiz. Biz cemiyet olarak sayin baskana ‘Evet yerel basin sarttir’ dedigini bu imzayla tescil ettigi için tesekkür ediyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA