Rektör Tabakoglu Beraberindeki Heyet Ile Köstence'de Temaslarda Bulundu

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoglu ve beraberindeki Trakya Üniversitesi heyeti, Romanya’nin Köstence sehrinde çesitli temas ve ziyaretlerde bulundu.

Rektör Tabakoglu Beraberindeki Heyet Ile Köstence'de Temaslarda Bulundu
Trakya Üniversitesi, uluslararasilasma vizyonu dogrultusunda Balkan ülkelerine gerçeklestirdigi ziyaretlere devam ediyor. Iki ülke arasindaki iliskilerin güçlendirilmesi ile hayata geçirilecek projeler ve mevcut is birligi konularinda temaslarda bulunmak üzere Romanya’ya giden Trakya Üniversitesi heyeti, Köstence’de bir dizi ziyaret gerçeklestirdi. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoglu’na Köstence temaslari sirasinda Rektör Yardimcisi ve Dis Iliskiler Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyilmaz ve Özel Kalem Müdürü Ögr. Gör. Kivanç Ada eslik etti.

Türkiye Cumhuriyeti Köstence Baskonsoloslugunu ve Köstence Yunus Emre Enstitüsü’nü (YEE) ziyaret etti. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoglu ve beraberindeki heyet, Köstence’de gerçeklestirdigi temaslar çerçevesinde ilk olarak Türkiye’nin Köstence Baskonsoloslugunu ziyaret ederek, Baskonsolos Emre Yurdakul ile bir görüsme gerçeklestirdi. Ziyarette, iki ülke arasindaki dostluk iliskilerinin güçlendirilmesi ile is birligi konularinda karsilikli fikir alisverisinde bulunuldu.

Köstence Baskonsoloslugu’nun ardindan Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret eden heyet, Köstence Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Tuna Balkan ile bir araya geldi. Trakya Üniversitesi ve Yunus Emre Enstitüsü’nün, Köstence’de gerçeklestirdigi faaliyetlerin ele alindigi görüsmede, egitim ve kültür alanlarinda hayata geçirilmesi planlanan proje ve konulara agirlik verildi.

Bölgenin en büyük egitim kurumu Trakya Üniversitesinin Balkan politikasi ve uluslararasilasma çalismalari hakkinda bilgilerin de aktarildigi görüsmelere, Ovidius Üniversitesi Grigore Moisil Türk - Romen Matematik Arastirmalari Laboratuvari Yöneticisi Dr. Denis Ibadula da katildi.

Kaynak: İHA