Kan Donduran Cinayette Yeni Detaylar Açiklamasi Altinlari Elektrik Panosuna Saklamis

Edirne’de kan donduran vahsette yeni detaylar ortaya çikti. Altinlari eve saklamis

Kan Donduran Cinayette Yeni Detaylar Açiklamasi Altinlari Elektrik Panosuna Saklamis


Edirne’nin Uzunköprü ilçesine bagli Elmali köyünde yasanan ve ayni aileden 4 kisinin ölümüyle sonuçlanan olayda yeni gelismeler ortaya çikti. Cinayete kurban giden dede Mehmet Güner’in kendisine ait oldugu iddia edilen altinlari ve nakit parayi evdeki elektrik panosuna sakladigi ve kizlarina “ben size evde bir yerde ölüm parasi sakladim” dedigi ögrenildi.

Uzunköprü’ye bagli Elmali köyünde yasanan vahsetle ilgili ortaya çikan yeni gelismeler, olayin derinligini bir kez daha ortaya koydu. Milyonlarca lira degerindeki altinlar için katledilen Güner ailesinin komsulari olayla ilgili çarpici açiklamalarda bulundu. Köyde yasayan vatandaslar tedirgin olduklarini ifade ederek, böyle bir olayin yasanacaginin akillarinin ucundan bile geçmeyecegini söylediler.

Altinlar elektrik panosundan çikti

Köy halkindan muhtarlik azasi Ismet Gürler, cinayet sonrasinda evde oldugu iddia edilen para ve altinlarin olay günü güvenlik güçleri tarafindan arandigini fakat bulunamadigini, yapilan ikinci aramada ise bahsi geçen altin ve paranin evde bulunan elektrik panosundan çiktigini söyledi.

Gürler, “O gün için kumandanlar, Jandarmalar gelmisti bu parayi aramak için. Ikinciye tekrar geldiler. Her tarafi aradilar. Bir sey çikmadi ama sonra çikarken elektrik kutusunu çekti kumandan. Salladi onu, içinde bir sey sallandi. Kilitliydi. Onu levye demir ile açtik. Içinden bir poset çikti. Poseti yirtti Jandarma, bir miktar para çikti cüzdanin içinde. Asagi yukari 30 – 35 bin lira para çikti. Birkaç tane altin çikti" dedi.



“Size ölüm parasi sakladim”

Gürler, katledilen Mehmet Güner’in daha önce kizina evde sakladigi paralardan bahsettigini söyledi.

Gürler, “Babasi daha önce kizina söylemis. Ben size bir miktar ölüm parasi sakladim bir yere. Ama sonra o para bulundu. Bu olayi kim yapti? Bilmiyorum. Tedirginiz. Bu olayi yapanin bulunmasini istiyoruz” diye konustu.



Köy bakkali konustu: “Böyle bir sey tarihte görülmemistir”

Elmali köyünde bakkal ve kahvehane isleten Tuncay Keser, yasanan olaydan sonra aksam saatlerinde dükkânini erken kapattigini ve köy halkinin korkudan erkenden evlerine gittigini ifade ederek, “Böyle bir olayin yasanacagi kimsenin aklina gelmezdi. Kimse böyle bir sey beklemiyordu. Köy olarak herkes tedirgin. Herkes korkuyor. Köy yerlerinde bir bakkalin, bir kahvenin saat 9’da kapanmasi tarihte görülmemistir. Herkes korkudan evinde gidiyor. Köy olarak bu olayin failinin bir kisi olacagina kimse inanmiyor, kimse böyle düsünmüyor. Olayin bir an önce aydinlatilmasini istiyoruz. Köy olarak çok tedirginiz. Bunu yapanlarin cezasini bir an önce kessinler, köy halki olarak bu faillerin kim oldugunu ögrenmek istiyoruz” dedi.



Köy halkindan Sebahattin Akman, olayin arkasinda baska birilerinin oldugundan süphelendigini ifade ederek, bir kisinin dört kisiyi katletmesine imkân olmayacagini söyledi.

Akman, “Bütün köy olarak böyle bir olayin yasanmasina sasirdik. Olayla ilgisi oldugu söylenen çocugun böyle bir sey yapacagi kimsenin aklina gelmezdi. Ailesiyle birlikte Sipahi köyündeki cevizlikte çalisirlardi. Sonra ailecek Tekirdag Çorlu’ya tasindilar. Baska da bir sey bilmiyorum. Köy olarak tedirginiz. Gece rahatsiz oluyoruz. Bu olay tek basina yapilabilecek bir sey degil. Dört kisi katlediliyor, yalniz basina yapmasina imkân yok. Ama su an yakalanan baska kimse yok. Failler bir an önce yakalanirsa herkes rahat edecek” dedi.

Olayla ilgili olarak evde bulunan altin ve paranin incelenmek üzere kayit altina alinirken, güvenlik güçlerinin yürüttügü tahkikatin yeni edinilen bilgiler isiginda genisletilerek devam ettigi ögrenildi.

Edirne’nin Uzunköprü ilçesine bagli Elmali köyünde geçtigimiz ayda yasanan vahsette Mehmet Güner (76), ayni adi tasiyan oglu Mehmet Güner (55), onun esi Filiz Güner (55) ile çocuklari Anil Güner (26), evlerinde öldürülmüs halde bulunmus, olayla ilgili Berk Erdogan tutuklanip cezaevine gönderilmisti.
Kaynak: İHA