Giresun'da Harsit Çayi Sehitlerine Vefa

Giresun Valiligi tarafindan 1. Dünya Savasi’nda Harsit Savunmasinda ve 22 Agustos 2020 tarihinde yasanan sel afetinde Tirebolu-Dogankent karayolu üzerinde menfezin çökmesi sonucu sehit düsen askerler için bir anit mezar yapildi.

Giresun'da Harsit Çayi Sehitlerine Vefa
Tirebolu’ya bagli Eymür köyünde yapimi tamamlanan sehitler anitina yakin bir zamanda açilis töreni düzenlenecegi belirten Eymür Köyü Muhtari Sabri Gedik, “Bilindigi gibi 22 Agustos 2020 tarihinde yasanan sel afetinde Tirebolu Dogankent yolu güzergahinda menfezin çökmesi sonucu 5 askerimiz ve bir is makinesi operatörü Harsit Çayi’nda sele kapilarak sehit oldu. Ayni zamanda 1. Dünya Savasi’nda Osmanli’nin Ruslar’a karsi mücadelesinde Harsit Savunmasi önemli yer tutar. Harsit’i geçilmez yapan savunmada sehitlerimiz anisina köyümüze bir anit yapmak istedik. Giresun Valiligi’nin destekleriyle sehitligimizi tamamladik. Buraya sonsuzlugu simgeleyen merdiven, sehitlerimiz için mezar taslari, bir kitabe ve Türk Bayragi diktik. En kisa zamanda sehitlik anitinin açilisini yapacagiz. Bize bu sehitler anitinin yapilmasinda destek olan Valiligimize minnettariz” dedi.



Sehitler Haftasi’nda anma töreni düzenlenecek

Köy sakinlerinden Adnan Köse ise Eymür köyünde Osmanli-Rus Savasinda bir karakol bulundugunu anlatarak “Büyüklerimizden dinledigim kadariyla Harsit savunmasinda köyümüzde bir han varmis ve bu han askeri karargah olarak kullaniliyormus. Burada sehit olanlar ise simdiki sehitlik yaptigimiz mezarlikta topraga veriliyormus. Hem Harsit Savunmasi sehitlerimiz hem de 22 Agustos 2020 tarihinde Harsit’in sel sularina kapilarak sehit olan askerlerimiz için buraya bir sehitlik yaptik. Temennimiz her yil Sehitler Haftasi’nda anma töreni düzenlemektir” dedi.

Kaynak: İHA