Çemisgezek Ve Pertek Ilçeleri Bahar Renklerine Büründü, Sira Ovacik'ta

Yesilin tonlarina bürünen Tunceli’nin Çemisgezek ve Pertek ilçeleri, kartpostallik görüntüler olustururken, ayni ile bagli bin 300 rakima sahip Ovacik ilçesinde kar çilesi devam ediyor.

Çemisgezek Ve Pertek Ilçeleri Bahar Renklerine Büründü, Sira Ovacik'ta
Tunceli birçok mevsimi biranda yasiyor. Tarihin dogayla bütünlestigi Çemisgezek ve Pertek ilçeleri, kir ve badem çiçeklerinin açmasiyla birlikte ilkbahari yasiyor. Fakat merkez rakimi bin 300,en yüksek rakimi ise 3 bin 71 metreyi bulan Ovacik ilçesi, muhtesem dogasini göz önüne serebilmek için karlarin erimesini bekliyor.

“Bir yani bahar bahçe, bir yani kar”

Ilkbahar ve kis mevsimlerinin birlikte yasandigi Tunceli’nin bu halinin bile ilgi çekici oldugunu aktaran yöre sakinlerinden Murat Özgül “Tunceli, özellikle son yilarda tarih ve doga zenginligiyle ön planda. Ilçeler arasinda yasanan rakim farki dolayisiyla her ilçemizde farkli bir iklim, farkli bir mevsimle karsilasabiliyoruz. Bu da ilimiz açisindan bir zenginliktir. Hem tarihi dokusu, hem de hayranlik uyandiran dogal güzellikleriyle, günübirlik tur, kamp, trekking ve fotograf tutkunlarinin ugrak yeri oluyor. Nisan ayi içerisindeyiz. Çemisgezek ve Pertek ilçelerimiz bahari yasarken, yakinda Ovacik ilçemizde de karlarin tamamen erimesiyle birlikte tüm güzelliklerini gözler önüne serecek” dedi.

Kaynak: İHA