Çalinip Hurdaciya Satilan Tarim Makinesini JASAS Buldu

Aksaray’da 2 sahis tarafindan çalinarak hurdaciya satilan tarim makinesi Jandarma Suç Arastirma Timi (JASAT) tarafindan bulunarak sahibine teslim edildi. Hirsizlik süphelisi 2 kisi ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çalinip Hurdaciya Satilan Tarim Makinesini JASAS Buldu
Olay, Aksaray’in merkeze bagli Saglik beldesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Il Jandarma Komutanliginin sorumluluk bölgesinde emniyet, asayis ve kamu düzenin saglanmasina yönelik çalismalar devam ediyor. Merkez Ilçe Jandarma Komutanligina müracaatta bulunan F.T. (46) isimli sahis, beldedeki evinin avlusunda bulunan kobra olarak tabir edilen tarim makinesinin çalindigini bildirdi. Ihbar üzerine harekete geçen Il Jandarma Komutanligi JASAT dedektifleri Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde olay yerinde incelemeler yapti. Yapilan incelemelerde 2 süpheli sahsa ulasan ve bu sahislarin H.Y. (30) ve V.S. (22) oldugu tespit edildi. Bunun üzerine süphelilerin pesine düsen JASAT dedektifleri bir ikamete düzenledigi operasyonda 2 süpheliyi yakalayarak gözaltina aldi. Il Jandarma Komutanliginda sorguya alinan süpheliler suçlarini itiraf ederek çaldiklari tarim makinesini hurdaciya sattiklarini söyledi.

Bunun üzerine hurdaciyi bulan JASAT dedektifleri çalinan tarim makinesini alarak sahibine teslim etti. Ifadelerinin ardindan Aksaray Adliyesine sevk edilen süphelilerden çalinti malzeme alan hurdaci R.D. adli kontrol sarti ile serbest birakilirken, H.Y. ve V.S. tutuklanarak Aksaray T Tipi Kapali ve Açik Cezaevi Infaz Kurumuna teslim gönderildi.
Kaynak: İHA