Boyabat'ta Inönü Ilkokulu Restorasyon Çalismalari Basladi

Milli Egitim Bakanligi bünyesinde gerçeklesen ve geçen yil ihalesi yapilan Inönü Ilkokulu restorasyonu için çalismalar basladi.

Boyabat'ta Inönü Ilkokulu Restorasyon Çalismalari Basladi
Sinop’un Boyabat ilçesinde 93 yildir ayakta olan ve çok sayida Boyabatli vatandasin egitim hayatinda önemli yere sahip ilkokul binasinda restorasyon çalismalari Milli Egitim Bakanligi bünyesinde basladi.

Binanin, restorasyonu tamamlandiktan sonra ‘Boyabat Ögretmenevi’ olarak misafirlerine kapilarini açacagi duyuruldu.

‘Büyük Meydan Mektebi’ yenileniyor

Boyabat Belediye Baskani Sefik Çakici, 93 yillik egitim geçmisine sahip Inönü Ilkokulu binasinin restore edilmesinden dolayi mutlu oldugunu dile getirdi. Çakici, “Burasi ilk açildiginda ismi Büyük Meydan Mektebi imis. Sonrasinda da uzun yillar hemserilerimizin en güzel egitim hatiralarinda yer aldi. Simdi ise restorasyonu basladi ve ögretmenevi evi olarak kentimize bir güzellik katarak sehrimize hizmet edecek. Bu denli güzel bir yapinin yeniden islevsel bir nitelik kazanmasi bizim için çok büyük bir sevinç ve gururdur bizim için. Restore edildikten sonra da binamiz, ögretmenevi olarak hizmete açilacak. Boyabat’imiza yeniden hayirli ve ugurlu olmasini diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA