Antika Tutkunu Esnaf, Biriktirdigi Yüz Binlerce Antika Esya Ile Müze Açmak Istiyor

Erzincan’da esnaf Hasan Akin, basladigi hobi sayesinde yüz binlerce antika ve nostalji eser biriktirdi. Akin, simdilerde ise bugüne kadar biriktirdigi antika esya ve nostaljik ürünler ile müze açmanin pesinde.

Antika Tutkunu Esnaf, Biriktirdigi Yüz Binlerce Antika Esya Ile Müze Açmak Istiyor
Erzincan Merkez Inönü Mahallesi’nde esnaflik yapan 55 yasindaki Hasan Akin, 14 yil önce ikinci el esya alim satim isi yapmaya basladi.

Esyalarla birlikte gelen antika ve nostalji ürünleri de hobi olarak almaya baslayan Hasan Akin, yaklasik 14 yilda yüz binlerce eser biriktirerek is yerinde sergilemeye basladi.

Hobi olarak baslayan antika eser meraki daha sonra tutkuya dönüstü. Akin, zaman içerisinde çok sayida antika esya ve nostaljik ürüne sahip oldu. Il disindan da yogun talep gördügünü belirten Akin, satmaktan ziyade daha çok biriktirip müze açmak istiyor.

‘Is yerinde 300 yillik antika eser bulunuyor’

Ileride kendine ait küçük bir müze açmayi hedefleyen Esnaf Hasan Akin, is yerinde her türlü nostaljik esyanin oldugunu ifade ederek, “1981 yilindan beri esnaflik yapiyorum. 2008 - 2009’dan beri de ikinci el ev esyasi isi ile ugrasiyorum. Isimle ugrasirken nostaljik malzemelerden, ürünlerden denk geldikçe aldim. Hobi olarak baslamistim ama gittikçe çogaldi. Simdi küçük bir antikaci gibi oldum. Ileride de nasip olursa, düsüncemiz müze yapmak. 200 yillik olan var, 300 yillik olan var. 100 yillik 70-80 yillik malzemeler var. Baska sehirlerden de gelip giden çok oluyor. Para ile de satiyorum, para karsiliginda da esya buldugumda aliyorum ama suan daha çok amacim biriktirmek. Biriktirmeyi daha çok seviyorum, çünkü koleksiyonu seviyorum. Hobi olarak yapiyorum daha çok” diye konustu.

Kaynak: İHA