Talas'ta Ihtiyaç Sahiplerine Bir Ay Degil Her Ay Yardim

Talas Belediyesi yil boyu sosyal yardimlarla destek oldugu ihtiyaç sahibi ailelere Ramazan ayinda da iase yardiminda bulundu.

Talas'ta Ihtiyaç Sahiplerine Bir Ay Degil Her Ay Yardim
Ramazan ayiyla birlikte sosyal yardim faaliyetlerine hiz veren Talas Belediyesi, listesinde kayitli ihtiyaç sahibi ailelere iase ve temizlik malzemesi destegi sagladi. Konuyla ilgili olarak bir degerlendirme yapan Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, ihtiyaç sahibi ailelere yil boyu yaptiklari sosyal yardimlari Ramazan ayinda da devam ettirdiklerini ifade ederek; “Rahmet, bereket ve magfiret ayi Ramazan ayini idrak ediyoruz. Bu ay ayni zamanda yardimlasma ve dayanisma ayidir. Biz de Talas Belediyesi olarak listemizde kayitli ihtiyaç sahibi ailelere iase ve temizlik malzemesi destegi sagladik. Yardimlarimiz sadece Ramazana mahsus degil. Ihtiyaç sahibi ailelere yil boyunca gida ve temizlik malzemesinden kiyafete, ayakkabidan yakacaga kadar çok çesitli alanlarda yardim yapiyoruz. Talas’ta sosyal yardim faaliyetleri bir ay degil her ay devam eder” dedi.

Talas Belediyesi tarafindan ihtiyaç sahibi ailelere ulastirilan iase ve temizlik paketlerinde temel gida maddeleri ile çesitli temizlik malzemeleri yer aliyor. Öte yandan 31 Mart’ta basvurulari sona eren Nakit Kis Destegi uygulamasi hakkinda da bilgiler veren Baskan Yalçin, toplam 3 bin 990 basvuru yapildigini söyledi.

Baskan Yalçin, Talas Kaymakamligi Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi tarafindan yapilan degerlendirme sonucunda hak sahibi oldugu belirlenen kisilere kartlarinin verildigini dile getirdi.

‘Yuvalar Daha Sicak, Gönüller Bir Olsun’ diyerek baslatilan uygulamada ihtiyaç sahibi emekliler ve ailelere Ocak, Subat ve Mart aylarini kapsayan dönem için toplam 750 lira yüklü banka karti verildi.

Bu kartla elektrik, su, dogalgaz ödemeleri yapilabildigi gibi marketlerden alis veris yapma imkani da bulunuyor.
Kaynak: İHA