Kaza Sehidi Uzman Çavus Memleketi Osmaniye'de Topraga Verildi

Adana’nin Kozan ilçesinde jandarma araci ile otomobilin çarpismasi sonucu meydana gelen kazada sehit olan Jandarma Uzman Çavus Yusuf Avan, memleketi Osmaniye’de gözyaslari arasinda son yolculuguna ugurlandi. Cenaze törenine katilan Içisleri Bakani Süleyman Soylu, sehidin babasi Adem Avan ile birlikte tabuta omuz verdi.

Kaza Sehidi Uzman Çavus Memleketi Osmaniye'de Topraga Verildi
Adana’nin Kozan ilçesi Mansurlu kavsaginda dün ikindi saatlerinde jandarma araci ile otomobilin çarpismasi sonucu meydana gelen trafik kazasinda Jandarma Uzman Çavus Yusuf Avan (28) sehit düstü. Sehit için sabah saatlerinde Adana Il Jandarma Komutanligi’nda tören düzenlendi.

Adana’da düzenlenen törenin ardindan sehit Uzman Çavus Yusuf Avan’in cenazesi memleketi Osmaniye’ye getirildi.

Ögle saatlerinde Düziçi Devlet Hastanesi morgundan alinan sehidin cenazesi, helallik için Uzunbani Mahallesi’nde bulunan baba ocagina götürüldü. Helallik alinmasinin ardindan tören alanina getirilen sehidin Türk bayragina sarili tabutu, askeri manga tarafindan cenaze aracindan alinarak musalla tasina konuldu. Ögle namazini müteakip kilinan cenaze namazi ve helallik alinmasinin ardindan omuzlara alinan sehidin Türk bayrakli tabutu cenaze aracina konuldu. Musalla tasina konulan Türk bayrakli tabutun yanina sandalye üzerinde oturup kalan baba Adem Avan dakikalarca gözyasi döktü. Oglunun fotografina bakarak tabutunu oksayan acili baba yürekleri dagladi. Sehidin esi Cennet Avan da 2 yasindaki kizi Mesude Irmak’i kucagina aldi. Kizina bakarak gözyasi döken Cennet Avan’i kadin jandarma ekipleri sakinlestirdi. Cenaze namazinin ardindan musalla tasindan askeri manga tarafindan omuzlara alinan sehidin tabutuna törene katilan Içisleri Bakani Süleyman Soylu ile birlikte baba Adem Avan omuz verdi.

Evli ve bir çocuk babasi oldugu ögrenilen sehit Jandarma Uzman Çavus Yusuf Avan, kilinan cenaze namazinin ardindan Düziçi Sehitligi’nde dualar ve gözyaslari arasinda topraga verildi.

Kaynak: İHA