Karabük'te Türk Polis Teskilati'nin 177. Yili Törenlerle Kutlandi

Karabük’te, Türk Polis Teskilatinin 177. kurulus yildönümü düzenlenen törenle kutlandi.

Karabük'te Türk Polis Teskilati'nin 177. Yili Törenlerle Kutlandi
Kent Meydani Atatürk Anitinda düzenlenen törene; Vali Fuat Gürel, AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal ve Niyazi Günes, Memleket Partisi Milletvekili Dr. Hüseyin Avni Aksoy, Cumhuriyet Bassavcisi Koray Kesgin, Il Jandarma Komutani Jandarma Albay Garip Gümüs, Belediye Baskan Yardimcisi Seher Berker, Il Emniyet Müdürü Sirri Tug, Polis Meslek Egitim Merkezi (POMEM) Müdürü Zekeriya Çoban, emniyet personeli, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ile vatandaslar katildi.

Il Emniyet Müdürlügü ve Polis Meslek Egitim Merkezi çelenklerinin Atatürk Anitina sunulmasi ile baslayan tören saygi durusu ve Istiklal Marsimizin okunmasi ile devam etti.

Törende sirasiyla Il Emniyet Müdürü Sirri Tug ve milletvekilleri yaptiklari konusmada, Türk Polis teskilatinin 17. Yilini kutlayarak, Polis Teskilatinin ülkedeki önemine degindiler.

Karabük Valisi Fuat Gürel ise konusmasinda Türk Polis Teskilatinin 177. yilini kutlayarak, "30 yillik meslek hayatimda fedakarligina, gayretine sahitlik ettigim Türk Polis Teskilati çok önemli bir teskilat. Ülkemizin, vatandasimizin huzuru ve güvenligi için çalisan bir teskilat, iç güvenlikten sinirlarimizin korunmasina kadar, terörden, evimizin dükkanimizin korunmasina kadar bir çok görevi ifa eden çok önemli bir teskilat. Polis bir hukukçu kadar hukuk bilgisine sahip olmali, diger taraftan bit maliyeci gibi bilgi birikimine sahip olmasi gerekiyor. Diger taraftan suç ve suçlularla mücadele esnasinda suçlularin korkulu rüyasi olmasi gerekiyor, diger taraftan mazlumun hakkini korurken, haklinin hakkini korurken, kadinlarla münasebette, çocuklarin hakkini korurken, bir o kadar da sefkatli olmasi gereken bir meslek mensubu arkadaslarimiz. Polis Teskilatimiza 177. yilinda huzurlarinizda tesekkür ediyorum. Gerçekten çok büyük gayretle çalistiklarina bizzat sahit olan insanlardan birisiyim. Pandemi nedeniyle Saglik teskilatimizin gayretleri ile beraber Polisimiz, Jandarmamiz ve diger kuruluslarda çok büyük gayretler gösterdiler, ama bu manada Polis teskilatimiza çok tesekkür ediyorum. Türk Polis Teskilatimizin 177. yilini kutlarken, Sehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Gazilerimize saglik ve sihhat diliyorum" dedi.

Vali Fuat Gürel’in konusmasinin ardindan Polis Haftasinda dereceye giren, Kompozisyon ve siirlerin okunmasinin ardindan Protokolün dereceye giren ögrencilere ödüllerini vermesi ile tören sona erdi.
Kaynak: İHA