Giresun Sahillerinde Balik Sezonu Bitti

Findik üretiminin yani sira balikçilikla da önemli bir gelir kapisi bulunan Giresun’da balikçilarin bu sezon zor günler geçirdigi belirtildi. Kis sartlarinin çetin geçmesi, palamut baliginin neredeyse hiç, hamsinin ise kisa süre görülmesi nedeniyle tezgahlar bos kaldi. Masraflarini çikaramayan balikçilar, 15 Nisan’da bitecek olan sezonu erken kapatti. Giresunlu bir çok balikçi teknesini barinaga çekerek paydos etti.

Giresun Sahillerinde Balik Sezonu Bitti
Giresun’da son yillarda balikçiligin bitme noktasinda geldigini belirten balikçi Olgun Geçici, “Bu sene hava sartlarindan mi neden oldu anlayamadik. Gerçekten suanda balikçilik sektörü zor durumda. Bu sene sezonu erken kapatmak zorunda kaldik. Balik yok, masraflar çok agirlasti. Zaten palamut olmadigi gibi hamsi de çok kisa süre görüldü bunun üzerine bir de son dönemde masraflarin çikmamasi nedeniyle bir çok balikçi teknesini baglayarak sezonu kapatmisti. Suanda tezgahlarda kiyi balikçilarinin, avladigi baliklar ve havuz baliklari yer aliyor. Tezgâhtaki baliklardan ise istavrit 20 lira, alabalik 40 lira, somon 85 liradan satiliyor” dedi.

Artik umutlarini gelecek sezona bagladiklarini belirten Mustafa Aktas ise "Bu sezon denizdeki balikçilarda, tezgahta balik satan da vatandas da bekledigini bulamadi. Bu sezon her ne kadar resmiyette 15 Nisan’da kapanacak olsa da aylar öncesinden paydos eden balikçilar vardi. Artik balikçinin umudu gelecek sezona kaldi” diye konustu.

Kaynak: İHA