Amasya Valiligi Ayçiçegi Tohumu Destegini Artirdi

Amasya Valiligi geçen yil baslattigi ayçiçegi tohumu destegini bu yil daha fazla artirdi. Geçen yil dagitilan tohumlarla 55 bin dekar alanda üretim gerçeklesirken bu yil yüzde 75 hibe destegiyle 80 bin dekarlik alanda ekim yapilacak.

Amasya Valiligi Ayçiçegi Tohumu Destegini Artirdi
Amasya Valisi Mustafa Masatli, “Tarim ve Orman Bakanligi ve Il Özel Idaremizin ortaklasa yürüttügü çalismayla 80 bin dekarlik alanda ekilmek üzere toplam bedeli 6,4 milyon TL olan 3 bin 200 ünite tohumu yüzde 75 hibe destegiyle üreticilerimize teslim ediyoruz” dedi.

Son 2 yildir tüm dünyayi etkileyen küresel salgin ve Rusya ile Ukrayna arasinda yasanan savas dolayisiyla gida arzinin tarimin tasidigi stratejik önemi bir kez daha ortaya koydugunu belirten Vali Masatli, “Özellikle temel gida ürünlerinden olan yemeklik yaglarda yasanan fiyat istikrarsizligi ülkemizde yüksek oranda kullanilan ayçiçek yaginin milli imkanlarla üretilmesini daha da önemli kilmistir” diye konustu.

Mustafa Masatli, ayrica 2021 yilinda bu bilinçle hem yasanan kurakligin etkilerini asgari seviyede tutmak, hem de ülkenin kismen ithalatini yaptigi ayçiçegi üretimine katki sunmayi istediklerini söyledi.



Dagitilan tohumlarin Amasya tarimina ve çiftçisine hayirli olmasini dileyen Masatli, “Amasya’miza her alanda büyük yatirimlar yaparak insanimizin yasam standartlarini yükselten basta sayin Cumhurbaskanimiz olmak üzere, hükümetimize, bu proje özelinde Tarim ve Orman Bakanligimiz ile Il Genel Meclisimize ve Özel Idaremize tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Destekten faydalanan çiftçilerden Nazli Hatipogullari da nadas alanlarda ayçiçegi ekilecek bu proje sayesinde 2 bin liralik tohumu 500 lira harcayarak aldiklarini söyledi.



Il Tarim ve Orman Müdürlügü’nde hak sahibi çiftçilere tohum dagitimi yapilan programa AK Parti Il Baskani Ekrem Toto, Belediye Baskan Yardimcisi Celil Ince ve diger yetkililer katildi.

Kaynak: İHA