Ziraat Odasindan Tüketiciye Kaliteli Ve Hesapli Gida

Nüfusunun yüzde 80’inin tarim ve hayvanciliktan geçimini sagladigi Aksaray’da üreticilerin ürettigi ürünler Ziraat Odasi Baskanligi tarafindan araci olmadan uygun fiyatla direk tüketiciye sunuluyor.

Ziraat Odasindan Tüketiciye Kaliteli Ve Hesapli Gida
Aksaray Ziraat Odasi Baskanligi 1,5 yil önce kurdugu eleme ve paketleme tesisi ile araci olmadan üreticiyle tüketiciyi bulusturuyor. Kent genelindeki üreticilerden Ziraat Odasi Baskanligi tarafindan alinan kuru fasulye, nohut, bulgur gibi bakliyat ürünleri üreticilerden alinarak yine Ziraat Odasi Baskanligi tarafindan açilan tarim market araciligiyla üreticiyle bulusturuluyor. Üretici ve tüketici arasinda araci olmadigi için markette kilosu ortalama 23 TL olan kuru fasulye 19 TL’den, 21 TL olan nohut 18 TL’den, 18 TL olan bulgur 15 TL’den satisa sunuluyor. Mercimek, çay, pirinç ve findik gibi birçok ürün de diger illerin ziraat odalari araciligiyla üreticilerden alinip kent genelinde satisa sunuluyor.

Konuyla ilgili bilgiler veren Ziraat Odasi Baskani Emin Koçak, “Aksaray Ziraat Odasi olarak yaklasik 1,5 yildir üreticiden tüketiciye hizmet veriyorum. Hem üreticimizin ürününü degerlendiriyoruz, hem de tüketiciye uygun bir sekilde satiyoruz. Araya hiç araci almadan üreticiden alip tüketiciye uygun halde sunuyoruz. Aksaray’da üretilen ürünlerden fasulye, nohut, bulgur gibi. Ayrica mercimek ve diger bazi ürünleri de baska illerin üreticilerinden temin ederek vatandasa yine uygun fiyata sunuyoruz. Bizim amacimiz burada ticaret yapmak degil. Amacimiz üreticiden alip tüketiciye uygun ve kaliteli bir sekilde vermek. Su anda da ragbet çok iyi. Ziraat odamiza ait paketleme tesisimiz var. Üreticimizden aliyoruz, götürüp eliyoruz. Sonrada paketleyerek burada raflarimizda satisa sunuyoruz. TMO’ya da tesekkür ediyorum. Onlarin ürünlerini de satiyoruz. Su anda bir tane satis noktamiz var. Ciddi sekilde ragbet var” dedi.

Kaynak: İHA