Vali Seymenoglu Açiklamasi 'Tarimsal Üretimi Ihmal Etmeyelim''

Vali Ömer Seymenoglu çalisma ziyareti çerçevesinde Yenisarbademli ilçesinde muhtarlar ve yerel yöneticiler ile bir araya geldi

Vali Seymenoglu Açiklamasi 'Tarimsal Üretimi Ihmal Etmeyelim''
Yenisarbademli ilçesinde ögrenciler tarafindan karsilanan Vali Seymenoglu geçtigimiz aylarda görevine baslayan Kaymakam Ömer Karadag’a hayirli olsun temennilerini ileterek Karadag’dan ilçede devam eden yatirimlar ile ilgili brifing aldi. Ardindan Yenisarbademli ilçesinde görev yapan muhtarlarla bir araya gelen Vali Seymenoglu Covid-19 salginiyla mücadelenin eskiye nazaran daha bilinçli bir sekilde devam ettigini hatirlatti. Konusmasinda tarimin önemine dikkat çeken ve bunu son gelismelerde yeniden gördüklerini söyleyen Vali Seymenoglu," Tarimsal üretimi ihmal etmeyelim. Sükürler olsun ki iyi bir kar yagisi aldik. Ancak bugünden itibaren mevsim normallerinin üzerinde bir sicaklik yasayacagiz. Burasi gibi yogun kar alan yerlerde çig ve sele karsi tedbirli olmamiz lazim. Önümüzdeki 10-15 gün çok önemli. Riskli gördügünüz yerlerde bulunmayin, bu konuda vatandaslarimizi uyaralim” dedi.

Bagimliliklarla mücadele ve kadina karsi siddetle mücadele konularinda da muhtarlara açiklamalarda bulunan Vali Seymenoglu “Bagimlilikla mücadele konusunda lütfen uyanik olalim, çevremizdekileri uyaralim. Bagimli olunmadan önce çözüm bulmaliyiz, aksi halde kurtulmak zorlayici bir süreç. UYUMA uygulamasini özellikle bu isin ticaretini yapanlara karsi çekinmeden kullanabilirsiniz. Benzer diger bir uygulama da kadina karsi siddetle mücadelede kullandigimiz KADES uygulamasi. Kadinlar KADES uygulamasini mutlaka telefonlarina indirsinler. Sizlerden ricamiz bu konularda vatandaslarimizi bilgilendirmeniz” diye konustu.

Özellikle Ramazan ayinda sosyal yardimlasma konusuna dikkat çeken ve “Ne olur çevremizde garip gureba birakmayalim" diyen Seymenoglu, "Siz yardim edemiyorsaniz derhal bize, kaymakamligimiza bilgi verelim” dedi.

Konusmasinda telefonla dolan dolandiricilari konusunda da uyarilarda bulunan Seymenoglu, " Telefonla dolandiricilik konusunda özellikle kimsesiz yaslilarimizi uyaralim. Tanimadiginiz kisilerden gelen telefonlarda süphelendiginiz anda derhal telefonu kapatin. Konusmayin, konusma ne kadar uzun sürerse sizi kandirabiliyor” seklinde konustu.

Muhtarlar toplantisinin ardindan Gazi Cemal Özmen’i ilçedeki ikametinde ziyaret eden Vali Seymenoglu, 2007 yilinda Jandarma Uzman Çavus olarak görev yaptigi Mardin’in Dargeçit ilçesi kirsalinda el tapimi patlayicinin infilak etmesi sonucu bir bacagini kaybeden Özmen’e yeniden geçmis olsun dileklerini iletti. Ardindan Vali Seymenoglu, Yenisarbademli ilçesinde kurulu olan ve ilerleyen günlerde üretime baslayacagi bildirilen su fabrikasini ziyaret etti.

Yenisarbademli ilçesinde yapim çalismalari devam eden ve tamamlandiginda ilçede bulunan tarim arazilerinin büyük bir kismini sulayacak olan Sehit Gökhan Erinç Sulama Baraji’nda incelemelerde bulunan Vali Seymenoglu yüklenici firma yetkilisinden bilgi aldi.
Kaynak: İHA