Rektörlükten Doktorlarin Kavgasina Inceleme, Prof. Dr. Basbug'un Muayene Görevi Askiya Alindi

Amasya Üniversitesi Rektörlügü, Tip Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dali Baskani Prof. Dr. Hamit Serdar Basbug ile Dr. Ögretim Üyesi Ercan Kahraman arasinda yasanan kavgaya iliskin idari inceleme baslatti. Prof. Dr. Basbug’un hastanedeki muayene görevi de askiya alindi.

Rektörlükten Doktorlarin Kavgasina Inceleme, Prof. Dr. Basbug'un Muayene Görevi Askiya Alindi


Konuya iliskin yapilan yazili açiklamada, “Amasya Üniversitesi Sabuncuoglu Serefeddin Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde iki hekim arasinda yasanan ve medyaya yansiyan olumsuz olay üniversitemizi derinden üzmüstür. Içinden geçtigimiz salgin günlerinde ülkece göz bebegimiz olan saglik çalisanlarimiz ile ilgili tezvirat üretilmemesi adina rektörlügümüz tarafindan konuya dair idari incelemenin baslatildigi ve böylesi olaylarin tekrar etmemesi için gerekli önlemlerin alindigi kamuoyuna saygiyla duyurulur” denildi.

Geçici görevle çalistigi Amasya Üniversitesi Sabuncuoglu Serefeddin Egitim ve Arastirma Hastanesi’ndeki ilisigi askiya alinan Basbug’un hastanedeki muayene görevinin de askiya alindigi, üniversitedeki akademik görevine devam edecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA