Mardin'de Güvenlik Korucularina 'Hizmet Içi Egitim' Semineri Verildi

Içisleri Bakanligi Iller Idaresi Genel Müdürlügü tarafindan Mardin ve ilçelerinde görevli güvenlik korucularina yönelik hizmet içi egitim semineri programi düzenlendi.

Mardin'de Güvenlik Korucularina 'Hizmet Içi Egitim' Semineri Verildi
Bir otelin konferans Salonunda Içisleri Bakanligi Iller Idaresi Genel Müdürlügü Korucular Daire Baskanligi tarafindan güvenlik korucularina yönelik vatan ve millet sevgisi, halkla iliskileri güçlendirmek ve aile iliskilerini gelistirmek gibi konularin yer aldigi Hizmet Içi Egitim programi gerçeklestirildi.

Programa, Iller Idaresi Genel Müdür Yardimcisi Yusuf Izzet Karaman, Mardin Vali Yardimcisi Abdullah Demirdag, Türkiye Güvenlik Koruculari Federasyon Baskani Orhan Kandemir, 15 Temmuz Sehit ve Gazileri Dernegi Baskani Sayin Hatice Kandemir ve 450 dolayinda güvenlik korucusu katildi.

Saygi durusu, Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan program, Iller Idaresi Genel Müdürlügünce hazirlanan güvenlik koruculugu isimli kisa tanitim filminin gösterimi ile devam etti.

Programda konusan Karaman, bölücü terör örgütünün 1984 yilindan itibaren Dogu ve Güneydogu Anadolu bölgelerinde bulunan illerde silahli terör eylemlerini arttirmasi ve bölge halkina yönelik katliamlara girismesi üzerine güvenlik güçleri ile birlikte ulasilmasi zor köy ve mecralarda icra edilen görevlerde, PKK terör örgütüne karsi vatandaslarin can ve güvenligini saglanmasi maksadi ile 442 sayili koy kanunu çerçevesinde Içisleri Bakanligi’nin uhdesinde, güvenlik koruculugu sisteminin kuruldugunu belirtti.

Korucular Daire Baskanligi olarak cumhurbaskaninin biraz setinde Içisleri Bakani Süleyman Soylu’nun talimatlariyla kurulduklari 2016 yilindan itibaren bugüne kadar korucularin temel meseleleri ile yakindan ilgilendiklerini belirten Karaman, “Güvenlik korucularimizin görevleri esnasinda karsilastiklari zorluklarla mücadele edebilmeleri için her türlü destegi saglamaya özen göstermekteyiz. Bu vesile ile desteklerini bizlerden esirgemeyen, her zaman sizlerin ve bizlerin yaninda olan Içisleri Bakanimiz Süleyman Soylu’ya huzurunuzda sükranlarimi sunmak isterim. Bugüne kadar terörle mücadelede sehit düsen güvenlik korucularimizi rahmetle anarken, gazi olan korucularimiza saglikli bir ömür diliyorum” dedi.

Programin devaminda egitim seminerini Yildirim Beyazit Üniversitesinden Doç. Dr. Muhammed Enes Kala verirken, terör örgütü faaliyetleri hakkindaki sonumu da Içisleri Bakanligi Korucular Subesinden Emre Baran yapti.
Kaynak: İHA