Biga'da Hizmet Dolu 3 Yil Görkemli Bir Gece Ile Anlatildi

Biga Belediye Baskani Bülent Erdogan göreve gelisinin 3. yilinda Biga Belediyesi’nin bugüne kadar hayata geçirdigi proje ve çalismalari vatandaslarla paylasti.

Biga'da Hizmet Dolu 3 Yil Görkemli Bir Gece Ile Anlatildi
Biga Belediyesi, Biga Belediye Baskani Bülent Erdogan baskanliginda üç yilda gerçeklestirdigi proje, çalismalar, faaliyetler ve etkinlikleri halka anlatmak için “3 Yilda Neler Yaptik?” lansman gecesi düzenledi.

Baskan Erdogan, görevde bulundugu üç yillik sürede ilçede hayata geçirilen projeleri vatandas, siyaset, basin ile sivil toplum kuruluslarinin temsilcilerinin bulundugu 3 Yillik Bilgilendirme ve Tanitim Toplantisi’nda paylasti.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinin üçüncü yil dönümü nedeniyle Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Biga Belediye Baskani Bülent Erdogan, Baskan Yardimcisi Nazim Hikmet Keskiner, Belediye Meclis Üyeleri, Gümüsçay Belediye Baskani Adnan Pastirmaci, Karabiga Belediye Baskani Ahmet Elbi, AK Parti Ilçe Baskani Nihat Borazan, AK Parti Gönen Ilçe Baskani Merve Üncük Isgüden, CHP Ilçe Baskani Osman Öztürk, MHP Ilçe Baskan Yardimcisi Ünal Öz, IYI Parti Ilçe Baskani Mahmut Aydemir, Büyük Birlik Partisi Ilçe Baskani Enes Sahin, Sivil Toplum Kurulusu baskanlari, köy ve mahalle muhtarlari, kurum ve kurulus temsilcileri, basin mensuplari ve vatandaslar katildi.

Kokteyl ve müzik dinletisi ile baslayan gecede katilimcilara Biga Belediyesi’nin üç yilda gerçeklestirdigi tüm çalisma ve hizmetlerin anlatildigi video gösterimi yapildi. Ankara’daki çalismalarindan dolayi programa katilamayan AK Parti Grup Baskanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ile Çanakkale Milletvekili Jülide Iskenderoglu’nun telgraf metni okundu. Biga Belediyesi’nin göz dolduran çalismalarinin anlatilmasinin ardindan Biga Belediye Baskani Bülent Erdogan konusma gerçeklestirdi.

“Sizlerin destegiyle Biga’mizi en iyi sekilde yönetmeye çalisiyoruz”

Sözlerine Biga’yi gülistan yapmak için yola çiktiklarini ifade ederek baslayan Baskan Erdogan, “Sehir insanin gönlü gibidir, gönülde adeta sehir gibidir. Iyi sehirler insa edenler, gönüllere girerler; gönülleri fethedenler, güzel sehirler insa ederler. Insan sehrin, sehirde insanin aynasidir. Gönlü tas olanin sehri tas, gönlü ask ile dolu olanin sehri gülistan olur. Biz ve arkadaslarimiz da gönlümüzdeki hizmet askiyla bu sehri gülistan yapmak, gönüllerin sehri yapmak için göreve talip olduk. Sizlerin teveccühleri ve destegiyle 3 yildir Biga’mizi en iyi sekilde yönetmeye gayret ediyoruz. Göreve gelisimizin 3. yilinda ise Biga’miza neler kazandirdik, ne gibi çalismalar yaptik, sehrimizi nereden nereye getirdik bunlari sizlerle paylasmak için böyle güzel bir geceyi organize ettik. Biz çalisacagiz Biga kazanacak anlayisiyla basladigimiz bu kutlu yürüyüste, 7’den 70’e herkesin beklentilerini karsilayacak, bölgenin cazibe merkezi olacak bir Biga insa etmek amaciyla hayata geçirdigimiz faaliyetlerle dolu üç yili tamamlamis olmanin gururu içerisindeyiz. Seffaflik ve katilimcilik ilkeleriyle imardan ulasima, çevreden kültüre, sosyal belediyecilikten sagliga kadar genis bir yelpazede yaptigimiz yatirim ve çalismalarla gönül gönüle Biga’miza hizmet verdik ve vermeye devam ediyoruz. Durmadan, yorulmadan sizden aldigimiz güçle planli, etkin ve verimli olarak ortaya çikan emek ve kararlilikla Biga’miz için projelerimizi hayata geçirmeyi sürdürüyoruz” dedi.

“Biga’miza deger ve vizyon katacak projeleri hayata geçirdik”

Biga’ya kazandirdiklarini, söz verdikleri çalismalari yapmaya devam ettiklerini belirten Baskan Erdogan sözlerine söyle devam etti: “Biga’nin gelecegi için çok önemli kararlarin alindigi Meclis Toplantilarimizi keza ihalelerimizi kapali kapilar ardinda degil seffaflik ilkemiz geregi sosyal medya hesaplarimizdan canli yayinlayarak halka açik yaptik. Kent hizmetleri sirketimizi hak ettigi deger ve güven konumuna tasiyip kurumsal yapisina büründürerek hizmetlerini etkin ve saygin hale getirdik. Vatandaslarimiza daha hizli ve güzel hizmet sunabilmek belediyemizi de zarara ugratmamak için kiralik araç devrine son vererek 21 adet araci 8,5 Milyon TL bedelle filomuza kattik. Belediyemizin kaynaklarini emanet bilinciyle etkin ve verimli kullanarak, her kurusun hesabiyla israfa geçit vermeden, hizmette ayrimcilik yapmadan, sehrimizin bugününe ve yarinlarina deger katma yolunda güçlü adimlar attik. Bunu da güncel verilerimize baktigimizda açikça görüyoruz. Biga’miza kazandirdigimiz eserlerde büyük emekleri olan yogun mesai harcayan çalisma arkadaslarimizin en temel haklari olan fakat bugüne kadar verilmeyen 2 milyon 900 bin TL ikramiyeyi ve 2 milyon 400 bin TL banka promosyonunu hesaplarina yatirdik. 2000 dönüm araziyi bedelsiz olarak mücavir alanimiza katarken, Göktepe’de 160 bin metrekare, Çavusköy’de 121 bin metrekareyi bedelsiz ve 35 bin metrekare araziyi de 5,5 milyon TL bedelle belediyemize kazandirdik. Her yas grubundan vatandasimiza hitap edecek toplam degeri 20 milyon TL’yi bulan 10 adet projeyi hayata geçirdik. Toplam bedeli 30 milyon TL’yi bulan 2 adet projenin de çalismasi devam etmektedir. Bunlarin yani sira gönüllerin sehri Biga’miza deger ve vizyon katacak birbirinden güzel 103 milyon TL’lik 4 projemizin de dosyalari hazir hale geldi yakinda ihalelerine çikacagiz”

“Pandemiyle mücadelede halkimizin ve esnafimizin yaninda olduk”

Tüm dünyayi etkileyen pandemi döneminde maddi ve manevi olarak büyük mücadele verildigini hatirlatan Baskan Erdogan, “Tabi tüm bu çalismalari yaparken de dünyayi etkisi altina alan pandemi sürecinde tüm halkimizin sagligini önemseyerek gidadan temizlige psiko-sosyal destekten ekonomik destege varasiya birçok alanda tedbiri elden birakmadan mücadele edip vatandaslarimizin esnafimizin yaninda olduk. Tüm imkânlarimizi seferber ederek Kovid-19’la mücadele sürecinde 1 milyon 656 bin TL’yi halkimiz için harcadik. 7/24 hizmet anlayisiyla, ekip ve ekipmanlarimizla her zaman halkimizin yaninda olduk. Unutmayalim ki hizmet etmekte tipki ibadet etmek gibi insana huzur veren, ruhunu aydinlatan kutsal bir vazifedir. Çünkü ‘Bir insani görevin yarisi vatana, diger yarisi ise halka hizmettir’ bizlerde bu sehre tüm ekip arkadaslarimizla birlikte var gücümüzle hizmet etmeye devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA