Vali Demirtas Marketleri Denetledi

Mardin Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mahmut Demirtas’in katilimiyla marketlere yönelik stokçuluk ve fahis fiyat uygulamalarina karsi denetim gerçeklestirildi.

Vali Demirtas Marketleri Denetledi
Marketlerde ayçiçegi yaginin yani sira temel gida ürünlerinin stokçulugu ve fahis fiyat uygulamalarina karsi gerçeklestirilen denetimlere Vali Demirtas ile birlikte Il Tarim ve Orman Müdürü Menduh Dinler, Ticaret Il Müdürü Mustafa Aydin, Büyüksehir Belediyesi Zabita Müdürü Kinyas Köle de katildi.

Vali Demirtas, denetimlerde marketlerin reyonlarindaki ayçiçek yagi ürünlerinin yani sira temel gidalarin da fiyat etiketlerini, depo kontrolü ve KDV indirimlerini de inceleyerek stokçuluk ile fahis fiyat uygulamalarina karsi denetimlerin araliksiz sürdürülecegini belirtti.

Özellikle marketlerde denetim yaptiklarini aktaran Vali Demirtas, “Hem stokta hem de raflarda yeteri kadar mal olup olmadigini ve fiyatlari kontrol ediyoruz. Su an bugüne kadar Mardin’de olumsuz bir durumla karsi karsiya kalmadik. Çok sükür raflarimiz tamamen dolu. Ürünlerimiz fiyatlarinda asiri bir yüksek olmadigini görüyoruz. Yani vatandaslarimizin tedirgin olmasina hiç gerek yok” dedi.



“Su an endiseye sevk edecek, telaslanmamiza neden olabilecek hiçbir neden yok”

Türkiye’de ve Mardin’deki marketlerde basta yag olmak üzere tüm gida ürünlerinin yeteri kadar bulundugunu vurgulayan Vali Demirtas, “Hiç kimsenin tedirgin olmasina gerek yok. Simdiden tüm vatandaslarimizi buradan selamliyoruz. Bir problemimiz yok yani çok sükür. Bundan sonra denetimlerimiz sik bir sekilde sürecek. Sadece Mardin merkezde degil tüm ilçelerimizde bu denetimlerimizi yapiyoruz. Kaymakamlarimiz kendi ilçelerinde kurmus olduklari komisyonlarla beraber yapiyorlar. Ben de gittigim ilçelerde mutlaka bu denetimlere katiliyorum. Su an endiseye sevk edecek, telaslanmamiza neden olabilecek hiçbir neden yok. Su an tüm marketlerimizde yeteri kadar yag var, zaman zaman stoklarda mal görüyoruz, ama hem markette var, hem de depoda da varsa bunda bir problem yok. Çünkü tüm ürünleri depodan markete tasimamizin da bir anlami yok” diye konustu.

Kaynak: İHA