Nusaybin'de 8 Mart Dünya Kadinlar Günü Etkinligine Yogun Katilim

Mardin’in Nusaybin ilçesinde düzenlenen 8 Mart Dünya Kadinlar Günü etkinligine yogun katilim saglandi. Etkinlikte sahne alan Hakkâri Belediyesi Reng-i Hakkâri Sanat Toplulugu, Nusaybinlilere unutulmaz bir gece yasatti.

Nusaybin'de 8 Mart Dünya Kadinlar Günü Etkinligine Yogun Katilim


Mitanni Kültür Merkezi’nde yapilan etkinlik, 8 Mart Dünya Kadinlar Günü’nün önemini anlatan açilis konusmasiyla basladi.

Daha sonra sahne alan Reng-i Hakkâri Sanat Toplulugu, yöresel kiyafetleriyle Dogu ve Güneydogu Bölgelerine ait Türkçe ve Kürtçe ezgiler seslendirdi. Katilimin yogun oldugu etkinlikte salonda oturacak yer kalmayinca izleyicilerin bir bölümü Reng-i Hakkâri Grubu’nu ayakta dinledi. Sanat Toplulugu ezgilerini dinleyen Mardin Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mahmut Demirtas, esi Beyhan Demirtas, Nusaybin Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Ercan Kayabasi, esi Nigar Kayabasi ve salonu dolduran müzikseverler Reng-i Hakkâri Sanat Toplulugu’nu ayakta alkisladi.

Programin sonunda sahneye davet edilen Mardin Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Demirtas, sanatçilari tek tek tebrik etti. Salondaki misafirlere hitap eden Vali Demirtas, "Reng-i Hakkâri hakikaten çok güzel hazirlanmis, bizim gönüllerimize su serptiler. Hakkâri Valimize tesekkür ediyorum. Çok güzel bir koro, çok güzel bir ekip olusturmuslar. Hepinizi yürekten tebrik ediyorum. Ülkemizin her tarafindan bu rengi görmek mümkün. Hepinize çok tesekkür ediyorum, tüm kadinlarimizin Kadinlar Günü’nü kutluyorum" seklinde konustu.



Programin sonunda Mardin Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Demirtas ile Nusaybin Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Kayabasi, Hakkari Belediyesi Özel Kalem Müdürü Ahmet Karaçali ile Reng-i Hakkâri Genel Sanat Yönetmeni Ayhan Tunç’a plaket ve Inanç Parki resmi hediye etti. Etkinlik, hatira fotografi çekilmesinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA