Kizini Camdan Attigi Iddia Edilen Kadinin Durusmasina Devam Edildi

Rize’de 4 yasindaki kizini bir apartmanin 6. katindan atarak ölümüne neden oldugu iddia edilen Emine Havuz’un yargilanmasi sürdürüldü.

Kizini Camdan Attigi Iddia Edilen Kadinin Durusmasina Devam Edildi
Merkeze bagli Camiönü mahallesi Menderes Bulvari üzerindeki 6 katli bir binada 12 Kasim 2019’da meydana gelen olayda, en üst katta oturan Emine-Medet Havuz çiftinin çocuklari 4 yasindaki Fatma Nur, pencereden düserek agir yaralandi. Olay yerine gelen saglik ekiplerinin ilk müdahalesinin ardindan Rize Devlet Hastanesi’ne kaldirilan Fatma Nur, burada yapilan bütün müdahalelere ragmen kurtarilamayarak hayatini kaybetti. Fatma Nur’un düstügü an çevredeki güvenlik kameralari tarafindan anbean kaydedildi.

Olayda 4 yasindaki kizi Fatma Nur’u atarak ölümüne neden oldugu iddiasiyla tutuklanan anne Emine Havuz’un Rize Agir Ceza Mahkemesinde "Altsoya karsi, çocuga ya da beden veya ruh bakimindan kendisini savunamayacak durumda bulunan kisiye karsi kasten öldürme" suçundan yargilandigi davaya 9. kez devam edildi.

Bir önceki durusmada çocugunu komsusu A.Y.’nin asagiya attigini iddia eden Emine Havuz bu durusmada da iddiasini sürdürdü. A.Y. hakkinda bir önceki durusmada “A.Y. benim apartmanda oturuyor” ifadelerini kullanan Havuz bu kez “A.Y. benim esim Medet’in akrabasidir. Benim kizim olan Fatma’nin babasi A.Y.’dir. A.Y. bizim apartmanda degil diger apartmanda yasiyor” dedi.

Mahkeme heyeti, sanigin tutukluluk halinin devamina, akil ve ruh sagliginin yerinde olup olmadiginin tespiti için Adli Tip Kurumundan talep edilen raporun beklenmesine, sanigin hakkinda iddialarda bulundugu A.Y. isimli sahsin açik kimlik ve adres bilgilerinin tespiti ve mahkemede hazir bulunmasina karar vererek durusmayi 31 Mayis tarihine erteledi.
Kaynak: İHA