Baskan Polat Açiklamasi 'Türkiye'yi Hep Birlikte Büyüterek Gelecege Tasiyacagiz'

AK Parti Aksaray Kadin Kollari Baskani Ferhan Polat, 8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar Günü nedeniyle yaptigi açiklamada, “Türkiye’yi hep birlikte büyüterek gelecege tasiyacagiz” dedi.

Baskan Polat Açiklamasi 'Türkiye'yi Hep Birlikte Büyüterek Gelecege Tasiyacagiz'
AK Parti Aksaray Il Binasinda düzenlenen basin açiklamasina Aksaray Il Baskani Hüseyin Altinsoy, Il Kadin Kollari Baskani Ferhan Polat, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayida partili katildi.

Emekçi kadinlara selamlarini ileterek konusmasina baslayan Kadin Kollari Baskani Polat, AK Parti döneminde kadinlara saglanan haklari ve Cumhurbaskanimiz ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan’in kadinlara yönelik yaptigi çalismalari anlatti. Baskan Polat, “Bizim aslinda 8 Mart’ta verecegimiz en büyük mesaj, büyük Türkiye hedefimizi kadin erkek omuz omuza gerçeklestirecegimizdir. Bu hayalimizi, beseri sermayenin önemli bir parçasi olan, fabrika isçisinden ev kadinlarina, beyaz yakalidan mavi yakaliya, kirdan kente kadar tüm kadinlarin emegiyle gerçeklestirecegiz. Kadin emegini anmayi görev saydigimiz bu günde sayin genel baskanimiz, Cumhurbaskanimizin liderliginde AK Parti olarak 2002’den bu yana hem temel insan haklari hem de beseri sermayenin güçlendirilmesi perspektifi ile kadinin egitim, saglik, istihdam, karar alma mekanizmalarina katilimi yönünde pek çok düzenleme yaptik. 2002’de Genel Baskanimiz sayin Recep Tayyip Erdogan tarafinda Hakkari’de ilan edilen ilk seçim beyannamemizde kadina yönelik siddetle ve kadin yoksulluguyla mücadele edecegimizi topluma beyan ettik. Her seçimde de buna yeni hedefler ekledik. Anayasadaki esitlik ilkesi, Türk Ceza Kanunu’nda töre ve namus cinayeti cezalarinin artirilmasi, Is Kanunu’nda esit ise esit ücret düzenlemesi, dogum izinleri basta olmak üzere, aile ve is yasami uyumlastirmasina iliskin düzenlemeler, engelli çocugu olan anneye 5 yil erken emeklilik imkâni ve benzeri birçok düzenleme AK Parti döneminde yapilmistir” dedi.

Konusmalarin ardindan Il Baskani Altinsoy, kadinlara karanfil takdim ederek günlerini tebrik etti.
Kaynak: İHA