Üniversite Ögrencileri Sporfest Ile Costu

Bayburt’ta Spor Bilimleri Fakültesi Ögrenci Topluluklari tarafindan ilk defa düzenlenen festival "Sporfest" renkli görüntülere sahne oldu.

Üniversite Ögrencileri Sporfest Ile Costu
Bayburt Üniversitesinde spor, müzik ve eglenceyi bir arada tutan bir festival düzenlendi.

Ögrenciler arasindaki dostlugu pekistirmek amaciyla ilk defa düzenlenen Sporfest, Bâberti Külliyesi Açik Amfi alaninda yapildi.

Yüzlerce ögrencinin katilimi ile gerçeklestirilen festival kapsaminda halk oyunlari gösterisi, zumba gösterisi, halat çekme, çuval yarisi gibi oyunlar ve müzik eglence etkinlikleri gerçeklestirildi.

Festival kapsaminda ayrica katilimcilara, sucuk ekmek ve içecek ikrami da yapildi.

Festivalde ögrencilerle birlikte zaman geçiren Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, gençligin enerjisinin festival ruhuna yansidigina taniklik ettiklerini söyledi.

Festivali yapma amaçlarinin salgin sürecinin olumsuz etkilerini en aza indirmek, yogun ders temposuyla ugrasan ögrencilerin ayni zamanda stres atmasini saglamak oldugunu kaydetti.

Ögrenci topluluklarini çok önemsediklerini belirten Rektör Türkmen, “Ögrencilerimizin sosyal hareketliliklerini ve etkilesimlerini artirmak bizler için oldukça önemli. Bu kapsamda ögrenci topluluklarimizi ve faaliyetlerini çok önemsiyoruz. Ögrencilerimizin özellikle topluluk çatisi altinda gerçeklestirdikleri kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlere katilmalari da oldukça önemli. Bu kapsamda, üniversitemizde zengin bir sosyal etkilesim olusturabilmek adina bu tür faaliyetlerimize bahar dönemi boyunca devam edecegiz. Bu dönemde ögrencilerimizle birlikte planladigimiz etkinliklerimizin bir tarafinda eglence içerikli faaliyetler oldugu gibi diger bir tarafinda ise ögrencilerimizin kisisel ve mesleki anlamda kendilerini gelistirmeye yönelik faaliyetler de yer aliyor.” dedi.

Ögrenciler tarafindan gerçeklestirilen kültürel, sanatsal, sportif etkinliklerin üniversiteye deger kattigini ifade eden Rektör Prof. Dr. Türkmen; festivalin düzenlenmesinde emegi geçen ögrencileri ve destek olan akademik ve idari personelleri tebrik etti.

Unutulmaz bir gün geçirdiklerini belirten ögrenciler ise festivalden dolayi oldukça mutlu olduklarini söyledi.

Kaynak: İHA