Terör Örgütü PKK'nin Nusaybin'de 35 Yil Önce Sehit Ettigi 8 Sivil Törenle Anildi

Mardin’in Nusaybin ilçesine bagli Açikyol Mahallesinde 7 Mart 1987’de PKK’li teröristlerce katledilen 6’si çocuk 8 vatandasin acisi tazeligini korurken sehitler, mezarlari basinda anildi.

Terör Örgütü PKK'nin Nusaybin'de 35 Yil Önce Sehit Ettigi 8 Sivil Törenle Anildi
Tören, Kur’an-i Kerim tilaveti ile basladi.

Dualar okunduktan sonra açiklamada bulunan Nusaybin Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Ercan Kayabasi, terörle mücadelede kararlilik vurgusu yapti. Vatanin müdafaasinda canini seve seve ortaya koyan bütün sehitleri rahmetle andigini ifade eden Kayabasi, “Yasayan gazilerimize saglikli bir ömür diliyorum. Buradan sunu ifade etmek isterim ki, bu vatan için bedel ödeyen sehitlerimizin kiymetli aileleri bize emanettir, bizim için bas tacidir. Bugüne kadar hep yanlarinda olduk, olmaya devam ediyoruz. Tekrardan ifade etmek isterim ki, kararli mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilene kadar sürecektir. Tüm sehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, ailelerimize bassagligi diliyorum" dedi.

seklinde konustu.

Tören, sehitler için verilen yemekle sona erdi.

Törene Mardin Vali Yardimcisi Gürsel Temurci, Nusaybin Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Kaymakam Ercan Kayabasi, Ilçe Jandarma Komutani Yarbay Kahraman Gürbüz, Ilçe Emniyet Müdür Vekili Mevlüt Tüylü, Türkiye Güvenlik Koruculari ve Sehit Aileleri Federasyonu Baskani Orhan Kandemir, sehit aileleri ve vatandaslar katildi.



Olay

PKK’li teröristler, 7 Mart 1987’de Açikyol Mahallesi’ne gerçeklestirdikleri saldirida, Serini Tunç (24), Selma Tunç (16), Felek Tunç (6), Serife Tunç (50), Cumhur Tunç (54), Bedran Erdem (17), Süleyman Ayik (14) ve Selim Ayik’i (10) sehit etmisti.
Kaynak: İHA