Hobi Olarak Basladi, Atik Malzemeleri Sanat Eserine Dönüstürüyor

Tokat’ta, memur emeklisi Eftal Yildiz, atik malzemelerden yaptigi maket evlerle birer sanat eseri ortaya çikartiyor.

Hobi Olarak Basladi, Atik Malzemeleri Sanat Eserine Dönüstürüyor
Resadiye ilçe milli egitim müdürlügünden 2015 yilinda emekli olan evli ve 4 çocuk babasi Eftal Yildiz (61), bos zamanlarini degerlendirmek için maket ev yapmaya basladi.

Çamlica Mahallesinde evinin yanindaki depoyu atölyeye çeviren Yildiz, pandemi döneminde atölyesine kapandi. Kisa sürede atik malzemeler kullanarak bir birinden güzel yüze yakin maket ev yapti. Köpük malzemeler, tahta çay karistirici, karton, ahsap, folyo, renkli kagitlar kullanan Yildiz, atik malzemelerden adeta bir sanat eseri ortaya çikardi. Günün büyük bir kismini atölyesinde geçirmeye baslayan Yildiz, sergi açmayi düsünüyor.

Atik malzemeleri sanat eserine dönüstürdü

Maket ev yaparken zamanin nasil geçtigini anlayamadigini belirten Yildiz, “Emekli olduktan sonra boslukta kalmamak için evimin yanindaki depoyu atölyeye dönüstürdüm. Burada sagdan soldan insaatlardan buldugum malzemelerle maket yapmaya basladim. Sunta, tahta çay karistiricilari, kibrit çöpleri, köpüklerden faydalandim. Baska tülü zaman geçmedigi için bunlarla zamanimi degerlendirdim” dedi.

Yildiz, ilk maket evini belediyede çalistigi dönemlerde gece bekçiligi yaparken yaptigini belirterek, "1980’li yillarda belediyede gece su deposunda bekçilik yaparken kibrit çöpünden maket ev yaptim. Bir gurbetçinin o zaman hosuna gitmisti. Para istemesem de 100 dolar vermisti. Bu hevesim oradan geliyor. Emekli olunca da bu hobimi devam ettirmeye karar verdim. Siparis üzerinde de maket ev yapiyorum. Evlerinin fotografinin çekip gönderenlerin maket evini yapabilirim. Bir iki tane böyle çalisma yaptim" diye konustu.

Kaynak: İHA