Çorum Valiligi'nden Soguk Ve Yagisli Hava Uyarisi

Çorum Valiligi tarafindan yapilan yazili açiklamada aksam saatlerinden itibaren kent genelinde soguk ve yagisli havanin etkili olmasinin beklendigi belirterek, yasanabilecek olumsuzluklara karsi vatandaslar uyarildi.

Çorum Valiligi’nden yapilan açiklamada, vatandaslar bugün aksam saatleri itibariyle etkili olmasi beklenen soguk ve yagisli havaya karsi uyarildi. Açiklamada su ifadelere yer verildi:

“Bölgemizin bugünden itibaren yeni bir yagisli sistemin etkisi ne girmesi bekleniyor. Halen mevsim normalleri civarinda seyreden hava sicakliklarinin, Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelecek olan soguk hava nedeniyle, hafta boyunca azalarak bölgemiz genelinde mevsim normallerinin 6 ila 10 derece altina düsecegi tahmin ediliyor. Genellikle bölgenin kiyi kesimlerinde yagmur ve saganak,iç kesimleri karla karisik yagmur ve kar seklinde baslamasi beklenen yagislarin, hafta ortasindan itibaren yer yer kuvvetli olmasi bekleniyor. Yagislarin bölgemizin kiyilarinda yagmur ve karla karisik yagmur, kiyiya yakin yüksek kesimlerde ve bölgemizin iç kesimlerinde kar seklinde olmasi bekleniyor.”
Kaynak: İHA