Baskan Altinsoy Açiklamasi 'Bas Taci Kadinlarimizi Daha Ileriye Tasiyacagiz'

AK Parti Aksaray Il Baskani Hüseyin Altinsoy, “Kadini hayatin her alaninda hak ettigi konuma çikartacak tedbirleri aldik, imkânlari sagladik. Bundan sonra da, 2023 hedeflerimize kararlilikla yürürken, basimizin taci olan kadinlarimizi her alanda daha ileriye tasimakta kararliyiz” dedi.

Baskan Altinsoy Açiklamasi 'Bas Taci Kadinlarimizi Daha Ileriye Tasiyacagiz'
8 Mart Dünya Kadinlar Günü nedeniyle mesaj yayimlayan Il Baskani Hüseyin Altinsoy, “Emekleri, sevgi dolu yürekleri ve fedakarliklariyla dünyamizi güzellestiren, daha yasanabilir hale getiren, insanligin umudunu yeserten kadinlarimizin, Dünya Kadinlar Günü’nü tebrik ediyorum. Cenneti annelerin ayaklari altina seren bir inancin, kadini ve erkegi madalyonun iki yüzü gibi telakki eden bir medeniyetin mensuplari olan bizler, göreve geldigimiz günden bu yana aile hayatinda, is dünyasinda, egitimde, saglikta ve diger tüm alanlarda kadinlarin statüsünü hak ve adalet eksenli bir anlayisla yükseltmek için çok önemli çalismalar yaptik. Kadini hayatin her alaninda hak ettigi konuma çikartacak tedbirleri aldik, imkânlari sagladik. Bundan sonra da 2023 hedeflerimize kararlilikla yürürken, basimizin taci olan kadinlarimizi her alanda daha ileriye tasimakta kararliyiz” dedi.

“Kadinin ve erkegin her seyden önce insan olduklari gerçegini unutarak onlara bir irkçilik türü olan cinsiyetçilik gözlügü ile bakanlarin bakis açisini degistirmeye çalismaktan hiçbir zaman vazgeçmeyecegiz” diye konusmalarini sürdüren Baskan Altinsoy, “Kadina saygi, degerlerimizin, gelenek-göreneklerimizin, tarihimizin, sosyal hayatimizin temel dinamigidir. Basta siyaset, ekonomi ve egitim olmak üzere toplum hayatinda kadini dislayan bir anlayis benimsenmesi, kuskusuz sadece kadinlar için degil, bütün toplum için büyük eksikliktir. Kadina yönelik siddet ve baski sadece ülkemizin degil, tüm dünya kadinlarinin sorunudur. Ugradigi haksizliklar, adaletsizlikler, ayrimciliklar karsisinda kadinin yaninda yer almak, insan olan herkesin görevidir. Söz konusu anlayisin ve kadinlarimizin cinsiyetleri sebebiyle istismara ugramasinin her zaman karsisinda olacagimizi ve onlarin hak arayislarinda en büyük destegi verecegimizi bir kez daha belirtmek istiyorum. Ülkemize hizmetleriyle deger katan, tüm kadinlarimiza örnek olacak basarilariyla adindan söz ettiren, genç nesillere isik tutan, gelecegimize yönelik tehditler karsisinda dimdik duran, cesur ve özgüveni yüksek kadinlarimiz gelecege yürüyüsümüzde en önemli güvencemizdir. Bu düsüncelerle, siddet kurbani olan, görevleri basinda katledilen ve 15 Temmuz darbe girisimi sirasinda yitirdiklerimiz basta olmak üzere ülkemizin bekasi, milletimizin istikbali için sehit olan tüm kadinlarimizi sükranla yâd ediyor; her birine Allah’tan rahmet diliyorum. Canlarindan çok sevdikleri çocuklarini, eslerini, babalarini, kardeslerini vatan ugruna topraga veren sehit yakinlarimiza sabir temenni ediyor, kadiniyla erkegiyle tüm vatandaslarimizi en kalbi duygularimla selamliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA