Is Insanlari 'Gülümse Gülümset' Projesiyle Köy Okullarinda Egitim Gören Çocuklar Için Yola Koyuldu

Mardin Tekstil ve Sanayiciler Derneginin 26 üyesi, “Gülümse Gülümset” projesiyle köy okullarinda egitim gören çocuklarin yardimi için kollari sivayarak gerekli desteklerde bulundu.

Is Insanlari 'Gülümse Gülümset' Projesiyle Köy Okullarinda Egitim Gören Çocuklar Için Yola Koyuldu
Mardin’de 26 tekstil fabrikasiyla kentte istihdam olanagini saglayan dernek üyeleri, bir yandan da yardim faaliyetleri yürütüyor. Köylere gidip seçtikleri okullari kardes edinerek ögrencilerin kirtasiye, giyim ve her türlü yardimlarini üstleniyor. Kisisel gelisim uzmani Egitim Koçu Asya Tunç tarafindan 2014 yilinda hayata geçip Türkiye’nin birçok bölgesinde yer alan ve “Gülümse Gülümset” sloganiyla Mardin Tekstil Sanayicileri Dernegi genel sekreteri Ahmet Azun baskanliginda dernegin tüm üyeleriyle birlikte üstlendikleri sorumlulukla projenin bayragini zirvelere tasimak adina her türlü maddi ve manevi destekleriyle çocuklari gülümsetmek adina yanlarinda olduklari mesaji veriyor.

Mardin’in Yesilli ilçesine bagli Dereyani köyündeki Dereyani Ilkokulu’nu kardes okul olarak belirlediklerini söyleyen Ahmet Azun, “Yönetimdeki tüm arkadaslarimizla buraya geldik. Çocuklari sevindirmek adina çesitli hediyeler dagittik ve bu çocuklarin agiz sagligini çok önemsiyoruz. Onun için dis hekimi arkadaslarimizla beraber kirsaldaki okullarimizda öyle bir çalisma uygulamayi düsündük ve uygulamaya basladik. Yerinde tespitler yaparak çocuklarin kirtasiye ve kitap gibi çesitli ihtiyaçlari tespiti için buradayiz. Ihtiyaç malzemesi ne olursa olsun biz elimizden geldigince yardimci olmaya çalisacagiz” dedi.



“Ülkemizin dört bir yaninda yardimlarimizi sürdürecegiz”

Dernegin 26 üyesi ifade eden Azun, “Potansiyelimiz yüksek, ileriki yillarda bu yüzlerce fabrikaya ulasacaktir. Biz, yardim denince akla neresi gelirse orada variz. Afetlerde, sosyal sorumluluk geregi üzerimize düsen her görevi layikiyla yerine getirmeye çalisiyoruz. Dogal afet, deprem, sel, yangin fark etmiyor. Ülkenin dört bir yaninda yardimda bulunmaya çalisiyoruz, gücümüz yettigince. ‘Gülümse Gülümset’ projesinin fikir babaligini mi desek fikir analigini yapan mi desek Asya Tunç hanimefendiye tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA