'Kardan Beyaz Perde Film Festivali' Basladi

Ardahan’in Çildir ilçesinde bulunan Çildir Gölü üzerinde, kardan insa edilen beyaz perde üzerinde film gösterimlerinin yapilacagi Kardan Perde Film Festivali hava muhalefetine takildi.

'Kardan Beyaz Perde Film Festivali' Basladi
Film Yönetmenleri Dernegince organize edilen festivalin açilis filmi ‘Inat Hikayeleri’, hava muhalefeti nedeniyle Çildir Gölü Konagi’ndaki toplanti salonunda gösterildi.

Kültür ve Turizm Bakanligi Sinema Genel Müdürlügü ile TRT’nin destekledigi festival, Ardahan Belediyesi, Çildir Belediyesi ve Serhat kalkinma ‘SERKA’ Ajans’inin katkilariyla sinemaseverlerle bulustu.

Yönetmen Reis Çelik, hava muhalefeti nedeniyle Tuncel Kurtiz’in basrolünde oynadigi filmin gösterimini kapali salonda yapmak zorunda kaldiklarini söyleyerek, "Tuncer Kurtiz ile beraber 2003 yilinda yola çikarak bu unutulmus daglarin eteginde yasayan insanlarin hikayelerini birlikte bir asik hikayesi gibi anlatarak bir deneme yapmistik.’’ dedi

Çelik, ’’Alternatif olarak burada küçük bir provasini yapmis olduk. Yarin hava kosullari elverirse orada (Çildir Gölü’nde) devam edecegiz. Ardahan’daki perdemiz hazir. Burada oynayan filmimiz bir sonraki aksam Ardahan’da perdede olacak. Kardan Perde Film Festivali, uluslararasi boyutuyla bölgemize, ülkemiz ve dünya sanatina, umalim güzel seyler kazandirir. Onun keyfini hep birlikte yasamis oluruz." dedi.

Ardahan Belediye Baskani Faruk Demir de, ’’Türkiye’nin ve dünyanin en güzel kis film gösterimine Çildir gölü ev sahipligi yapacak. Bir hayalle çiktiginiz bu yolda yeter ki o hayalde inat edelim. Zaten bu açidan bu olayi baslatmissiniz. Hepinize tesekkür ediyorum’’ dedi.

Açilis gösterimine Ardahan Belediye Baskani Faruk Demir ve Çildir Belediye Baskani Kemal Yakup Azizoglu ile sinemaseverler katildi.

Festivalde, Reis Çelik’in "Inat Hikayeleri" filminin yani sira Zeki Demirkubuz’un "Kader", Murat Saraçoglu’nun "Deli Deli Olma", Faruk Hacihafizoglu’nun "Kar Korsanlari", Atalay Tasdiken’in "Kar Kirmizi", Riza Sönmez’in "Orhan Pamuk’a Söylemeyin Kars’ta Çektigim Filmde Kar Romani da Var", Mustafa Karadeniz’in "Çinar" ve Ankara Sinema Dernegi yönetmenlerinin "Kars Hikayeleri" filmleri gösterilecek.
Kaynak: İHA