Kurtulusunun 100. Yilinda Demirci Akincilar Anitinin Oldugu Alan Agaçlandirildi

Manisa’nin Demirci ilçesinde bulunan Demirci Akincilari Anitinin oldugu alan kurtulusun 100. yilinda Demirci Orman isletme Müdürlügü tarafindan agaçlandirildi. 6 yasinda 4 çinar, 5 melez servi, 15 sedir (Himalaya), 3 yasinda 14 Sedir (Himalaya) olmak üzere toplamda 38 adet boylu fidan dikilen törende her bir fidanda Demirci Akincilarinin isimlerinin yasatilacagi ögrenildi.

Kurtulusunun 100. Yilinda Demirci Akincilar Anitinin Oldugu Alan Agaçlandirildi
Demirci Akincilari Anitinda gerçeklestirilen fidan dikme törenine Demirci Kaymakami Adem Kaya, Demirci ilçesi mülki amirleri ve Demirci Meslek Yüksekokulu ögretim görevlileri ve ögrenciler katildi.

Fidan dikim etkinliginde Demirci Akincilar Dernegi Baskani Hüseyin Kinci tarafindan Demirci Akincilari hakkinda bilgi verildi.

Demirci Akincilari yemin aniti çevresine dikilen fidanlarin Demirci Akincilarinin adlarini yasatacagini belirten Kinci, “Kurtulus Savasi’nda Manisa, Kütahya ve Balikesir hattinda düsmana karsi amansiz mücadele veren dönemin Demirci Kaymakami Ibrahim Ethem Akinci, vefatinin ardindan 72 yil geçmesine ragmen milletin gönlündeki yerini korumaktadir. Merkezini Demirci’nin olusturdugu Akincilar Bölgesin, Istiklal Harbi’nde özgün bir konuma sahiptir. Demirci’nin Yunan isgal bölgesi içinde bagimsiz ve adeta ‘Benim meskenim daglardir’ diyerek, isgali tanimayan ve isgale boyun egmeyen insanlarin diyaridir. Yunan isgaline boyun egmedigi gibi sonuna kadar direnen bu insanlar ise Demirci Akincilari’dir. Akincilarin basinda da dönemin kaymakami Ibrahim Ethem Akinci bulunmaktadir. Hukuk mezunu bir mülki amir olan Ibrahim Ethem, Akinci müfrezelerinin komutanidir ve maiyetindeki müfrezelerin komutanlari arasinda, Parti Mehmet Pehlivan, Gördes kizi Makbule, Halil Efe gibi ele avuca sigmaz efeler vardir.” dedi.

Demirci Orman Isletme Müdürü Tayfun Dogan ise, “Demirci’de Kaymakam Ibrahim Ethem Akinci ve Demirci Akincilari, Demirci’de her yil agustos ayinda düzenlenen programla aniliyor. Bu yil da Demirci’nin kurtulusunun 100. yilini idrak edecegiz. Her yil oldugu gibi 30 Agustos’ta bu alanda yine anma programi yapilacak. Isletme Müdürlügü olarak bu yil yapilacak anma programi diktigimiz bu fidanlarin gölgesinde icra edilsin, her sehidin bir agaci olsun istedik. Her birine minnettariz, ruhlari sad olsun. Dikime katilan tüm katilimcilara basta Sayin Kaymakamim Adem Kaya olmak üzere tesekkür ediyorum.” diye konustu.

Etkinlikte 6 yasinda 4 çinar, 5 melez servi, 15 sedir (Himalaya), 3 yasinda 14 Sedir (Himalaya) olmak üzere toplamda 38 adet boylu fidan dikildi.
Kaynak: İHA