Giresun Emniyet Müdürü Kizilay Basin Mensuplari Ile Bulustu

Giresun Emniyet Müdürü Saruhan Kizilay, emniyet teskilati olarak yaptiklari çalismalar sonucunda Giresun’un huzur kenti olmaya aday bir sehir oldugunu söyledi.

Giresun Emniyet Müdürü Kizilay Basin Mensuplari Ile Bulustu
Giresun Emniyet Müdürü Saruhan Kizilay, 10 Nisan Polis Haftasi öncesinde basin mensuplariyla bir araya geldi. Basin mensuplariyla karsilikli görüs alisverisinde bulunan Kizilay, göreve geldigi günden bu yana yaptiklari çalismalarla ilgili bilgiler verdi.

Giresun’un en büyük sorunlarin biri olan trafik sorununu en aza indirgemek için çalismalarin sürdügü belirten Kizilay, göreve basladigi 8 aylik süreçte sehir içi trafik akisini hiçbir yapisal degisiklik olmadan yüzde 30 hizlandirdiklarini ifade ederek Türkiye genelinde bu rakamin ortalamanin üstünde oldugunu söyledi.

Ayrica Kizilay, denetimler sayesinde Temmuz ayinda 37 olan yaralanmali kazalarin Subat ayinda 9’a düstügünü, maddi hasarli kazalari 31’den 22’ye düstügünü dile getirdi.

Sehir içi toplu tasima konusuna da deginen Müdür Kizilay, il merkezinde 247 tane dolmusun oldugunu ve 51 noktada dolmus denetimleri yaptiklarini belirtti.

Kizilay yapilan denetimler sonucunda ayakta yolcu sorununu yari yariya çözdüklerini, günlük 80 ila 130 aracin ikaz edildigini söyledi.

Kizilay, asayis konusunda 2021 yilinda ilk 6 aya göre yüzde 5,4 oraninda düsüs yasandigini, yasanan olaylarinda genel olarak alkol kullanimina bagli yasandigini söyledi.

Asayis olaylarini aydinlatmada da Giresun’un ülke genelinde 9’uncu sirada oldugunu belirten Kizilay, bu rakamin Türkiye ortalamasinin üzerinde oldugunu ifade etti.

Müdür Kizilay, Subat ayinda Hüseyin Can Gökçek tarafindan öldürülen 16 yasindaki Sila Sentürk cinayeti ile ilgili elde edilen küçük bir bulgudan hizli bir sekilde organize olarak faili 1 saat gibi bir sürede yakaladiklarini vurgulayarak bunun Türkiye’de rekor sayilabilecek bir süre oldugunu ifade etti.

Kizilay son olarak trafik sorununun en aza indirgendiginde Giresun’un huzur kenti olmaya aday bir sehir olacagini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA