Cumhurbaskani Erdogan'in Ortaklik Teklif Ettigi Genç Kadin, Azmi Ile Örnek Oluyor

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Tokat’ta çiftçiler bulusmasinda espri ile ortaklik teklif ettigi genç çiftçi Sevilay Kiliçarslan, köy hayati ile genç çiftçilere örnek oluyor.

Cumhurbaskani Erdogan'in Ortaklik Teklif Ettigi Genç Kadin, Azmi Ile Örnek Oluyor
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, 25 Mart’ta Yeni Tokat Havalimanin açilis töreni sonrasinda belediye sosyal tesislerinde çiftçilerle bir araya geldi. Cumhurbaskani Erdogan’in üniversite mezunu Sevilay Kiliçarslan’in (25) çilek yetistiriciligi yaptigini ögrenerek, "Beni ortakliga kabul eder misin?" seklindeki esprisi tebessümle karsilandi. Üniversite mezunu genç çiftçinin köy hayati dikkatleri çekti. Tokat merkeze bagli Eze Köyünde Sebahattin ile Safiye Kiliçarslan çiftinin 4 çocugundan tek kiz çocugu olan Sevilay Kiliçarslan, Amasya Üniversitesi Veteriner Teknikerligi Bölümünden mezun oldu. Tokat Valiligi tarafindan baslatilan "Köyümde yasamak için bir sürü nedenim var” projesinden faydalanan Kiliçrslan, babasi ile küçükbas hayvan besiciligi yapmaya basladi.

Ayni zamanda evlerinin bahçesinde çilek üretimi yapan Kiliçarslan, genç çiftçilere örnek oluyor.

"Cumhurbaskanimizin ortaklik teklifinden onur duydum"

Cumhurbaskani Erdogan ile aralarinda geçen diyalogu degerlendiren Kiliçaarslan, “Cumhurbaskanimiza çilek üretimi ve küçükbas hayvanciligi yaptigimi söyledim. Çilek üretiminde esprili sekilde bana ortaklik teklif etti. Ve ben bundan çok onur duydum. Çilek üretimi basladiginda Tokat’tan Cumhurbaskanimiza çilek gönderecegim” dedi.



Veteriner hekim olmak istiyor

Veteriner teknikerligi bölümü mezunu oldugunu ifade eden Kiliçarslan, “Su anda küçükbas hayvanciligi yapiyorum. Babamla birlikte bu isi yapiyoruz. Çilek üretimini tek basima yapiyorum. Insallah ileride meslegimi icra etmek istiyorum. Veteriner hekim olmayi düsünüyorum. Benim gibi köyde yasayan genç çiftçi olan herkese projelerden yararlanip köyde çiftçilikle ugrasmasini tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA