Rize'de Cami Imaminin Örnek Davranisi En Çok Çocuklari Mutlu Ediyor

Rize’de görev yapan cami imaminin çocuklari camiye alistirmak için gelistirdigi yöntem görenleri hayran birakiyor.

Rize'de Cami Imaminin Örnek Davranisi En Çok Çocuklari Mutlu Ediyor
Rize’nin Ardesen ilçesi Merkez Camii Imami Ekrem Ataseven, kendisi çocukken cami hocasinin arkasinda namaz kilmak için safta yer tuttugunda camideki yaslilar tarafindan "Sen küçüksün sona geç" demesinden çok alinmasi üzerine imam olunca bu kez safta bekleyen çocugu en ön safa getiriyor, hatta mihraba kadar getirerek onunla birlikte namaz kildiriyor.

Camiye gelen çocuklara "Kendine yapilanin aynisi yapilmasin" diye sahip çiktigini ifade eden Ataseven “Biz çocukluk yillarimizda camiye gitmeyi, önlerde namaz kilmayi çok seviyorduk. Birkaç defa çocuklarin önde ne isi var, çocuklar arkaya diye azarladilar bizi. O zamanlar çok üzülmüstüm ve içimde bir ukde kaldi. Bunun üzerine bende görev aldigim yildan beri çocuklara ayri bir hassasiyet gösteriyorum. Nerede görev yaptiysam etrafimdaki çocuklari camiye toplamaya çalisiyorum. Burada da ayni sekilde çocuklar camiye gelince ilk safi birakin yanima kadar almaya gayret ediyorum” dedi.

Zaman zaman cemaatin çocuklardan rahatsiz olabildigini ama onun da önüne geçildiginin altini çizen Ataseven “Ilk görev aldigimiz yerde camimizin yaninda bir okul vardi. Çocuklara birkaç çikolata ve seker falan verdim.

Çocuklara ’Yarin camiye gelirseniz size daha çok verecegim’ dedim ve hakikaten çocuklar ertesi gün daha fazla toplanip camiye geldiler. Sayi arttikça camide gürültü patirti artmaya basladi.

Cemaat bu kez rahatsiz olmaya basladi.

Bende iki arada bir derede kaldim. Cemaat yasli amcalarimiz onlari üzmek hos degil. Çocuklari da üzmek hos degil. Bir gün namaz kildim, selami verdim, döndüm arkama ‘Su an benim durumum Temel ile Dursun’un durumuna döndü. Temel ile Dursun bir gün idamlik olmuslar. Hakim onlara soruyor diyor ki Temel ne istiyorsun. Temel diyor annemi bir göreyim son son. Dursun’a döndü sen ne istiyorsun diye, o da Temel annesini görmesin hakim bey dedi.

Simdi ayni o hakimin durumuna düstüm. Dursun’u dinlese olmuyor, Temel’i dinlese olmuyor. Bizde cemaatimizi, yaslilari dinlesek olmuyor, çocuklarimizi dinlesem olmuyor. Iki derede bir arada kalmayalim. Su çocuklara sahip çikalim, yarinin cemaati onlardir’ dedim. Bu sekilde orada da çocuklari sevdirmeye çalistim. Burada da verdigimiz çikolatalar, sekerlerle çocuklara camiyi sevdiriyoruz insallah” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA