Mardin'de Güvenlik Korucularina Hizmet Içi Egitim Semineri

Mardin’in Midyat ilçesinde güvenlik köy korucularina yönelik hizmet içi egitim semineri programi düzenlendi.

Mardin'de Güvenlik Korucularina Hizmet Içi Egitim Semineri
Içisleri Bakanligi Iller Idaresi Genel Müdürlügü Korucular Daire Baskanligi tarafindan Midyat ilçesinde görev yapan güvenlik korucularina yönelik, vatan ve millet sevgisi, halkla iliskileri güçlendirmek, aile iliskilerini gelistirmek gibi konularin yer aldigi Hizmet Içi Egitim programi gerçeklestirildi.

Midyat Milli Irade Ortaokulu Konferans Salonunda düzenlenen seminer saygi durusu, Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan Iller Idaresi Genel Müdürlügünce hazirlanan güvenlik koruculugu isimli kisa tanitim filminin gösterimi ile devam etti.

Programda konusan Iller Idaresi Genel Müdür Yardimcisi Yusuf Izzet Karaman, terör örgütlerine karsi basariyla yürütülen mücadelede güvenlik korucularinin önemine dikkat çekerek koruculuk sistemi hakkinda bilgiler verdi.

Güvenlik korucularinin temel meseleleriyle yakindan ilgilendiklerinin altini çizen Karaman, “Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in riyasetinde Içisleri Bakanimiz Süleyman Soylu’nun talimatlariyla kuruldugumuz 2016 yilindan bugüne kadar korucularimizin temel meseleleri ile yakindan ilgilenmeye gayret göstermekteyiz. Güvenlik korucularimizin görevleri esnasinda karsilastiklari zorluklarla mücadele edebilmeleri için her türlü destegi saglamaya özen göstermekteyiz” dedi.

Güvenlik koruculari adina konusan Mehmet Cengiz ise, son terörist de etkisiz hale getirilene kadar terörle mücadelenin gece gündüz demeden kararlilikla sürdüreceklerini söyledi.



Konusmalarin ardindan güvenlik korucularina Ankara Yildirim Beyazit Üniversitesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Muhammet Enes Kala tarafindan egitim verilirken Içisleri Bakanligi Korucular Sube Müdürlügünden Emre Baran terör örgütünün faaliyetleri, Il Jandarma Komutanliginda görevli Jandarma Astsubay Üstçavus Aykut Seyrek’te güvenlik önlemleri hakkinda bir sunum gerçeklestirdi. Egitim programi, soru ve cevap bölümünden sonra son buldu.

Programa, Mardin Vali Yardimcisi Abdullah Demirdag, Iller Idaresi Genel Müdür Yardimcisi Yusuf Izzet Karaman, Ilçe Kaymakami Ahmet Solmaz, Ilçe Jandarma Komutani Kalender Savas Ünal, Ilçe Emniyet Müdürü Esma Zeyrek Sirin, Türkiye Güvenlik Koruculari Federasyon Baskani Orhan Kandemir, 15 Temmuz Sehit ve Gazileri Dernegi Baskani Hatice Kandemir ve güvenlik koruculari katildi.

Kaynak: İHA