Yüksek Kesimlerde Kar Yagisi

Bayburt ve Erzincan’in yüksek kesimlerinde kar ve tipi etkili oldu.

Yüksek Kesimlerde Kar Yagisi
Kent merkezlerinde yagmur yagisi görülürken yüksek kesimlerde yeniden kar ve tipi etkisini artirdi. Ekipler karla mücadele çalismasi yürütürken agir tonajli araç sürücüleri zaman zaman zor anlar yasadi.

Bayburt’un yüksek kesimlerinde kar merkezde ise yagmur yagisi etkili oldu. Kardan dolayi kapali köy yolu bulunmazken kardan dolayi daralan güzergâhlarda karayollari ekipleri genisletme çalismasini sürdürüyor. Çig tehlikesine karsi vatandaslar uyariliyor.

Erzincan’in da yüksek kesimli güzergâhlarda, özellikle gece saatlerinde etkili olan kar yagisi nedeniyle karayollari ekipleri küreme ve tuzlama çalismasi gerçeklestirdi.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlügü ekiplerince yapilan son degerlendirmeye göre, bölge genelinde hava parçali ve çok bulutlu, aralikli yagisli geçecek. Yagislarin sabah saatlerinde yagmur ve karla karisik yagmur, aksam saatlerinde ise karla karisik yagmur ve kar seklinde olacagi tahmin ediliyor. Yagislarin bölgenin kuzey ve dogu kesimlerinde etkili olmasi bekleniyor.

Sicakliklarin mevsim normalleri civarinda seyredecegi bölgede rüzgâr güneyli yönlerden kuvvetli ve kisa süreli firtina (50-70, yüksek kesimlerde 60-80 km/sa) seklinde esecek.

“Kuvvetli yagis uyarisi”

Bölgede görülecek yagislarin yer yer kuvvetli olmasi beklendiginden ani sel, su baskini, yagis aninda kuvvetli rüzgar ile ulasimda aksalar gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekmekte.

“Kuvvetli rüzgâr uyarisi”

Bölge genelinde rüzgârin güneyli yönlerden kuvvetli ve kisa süreli firtina (50-70, yüksek kesimlerde 60-80 km/sa) seklinde esmesi beklendiginden yasanabilecek olumsuzluklara (ulasimda aksamalar, soba ve dogalgaz kaynakli zehirlenmeler, yüksek kesimlerde tipi vb.) karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekmekte.

“Çig uyarisi”

Bölgede yüksek kar örtüsü bulunan egimli dik yamaçlarda çig riski bulundugundan, yetkililerin ve vatandaslarin dikkatli ve tedbirli olmalari gerekmekte.
Kaynak: İHA