Merzifon Sosyal Hizmet Merkezi'nin Kadinlara Özel Projesinde Imzalar Atildi

Amasya’nin Merzifon ilçesinde eslerinden ayri yasayan ya da esleri vefat eden kadinlarin fabrikalarda istihdam edilmesi için mesleki egitim kurslari düzenlenecek.

Merzifon Sosyal Hizmet Merkezi'nin Kadinlara Özel Projesinde Imzalar Atildi
Merzifon Sosyal Hizmet Merkezi, Sosyal Gelismeyi Destekleme Programi (SOGEP) programi kapsaminda ‘Tek Ebeveynli Ailelerde Kadin ve Çocugun Güçlendirilmesi ve Kadin Istihdaminin Artirilmasi’ projesini hayata geçirdi. Bu kapsamda Merzifon Organize Sanayi Bölgesi’nde olusturulan kurs merkezinde egitimler verilmesi için planlamalar yapilip imzalar atildi.

Hedef grupta yer alan bireylere yönelik düzenlenecek tekstil atölyesi, kablo gruplama atölyesi ve plastik enjeksiyon atölyesi için Türkiye Is Kurumu Amasya Il Müdürlügü ve Merzifon Ilçe Milli Egitim Müdürlügü’nün de katilimiyla isbirligi protokolü imzalandi.

Merzifon Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Erdem Yüksel, projeden 400’den fazla kadinin faydalanmasinin planlandigini açikladi.

Yüksel, kurslari tamamlayan kadinlarin sonrasinda istihdam edilirken çocuklarinin da OSB bünyesindeki kreste egitim alacagini belirtti.

Kaynak: İHA