Bu Belediye Minibüsü Sadece Engelli Ögrencileri Tasiyor

Amasya’nin Suluova ilçesinde bir belediye minibüsü sadece engelli ögrencileri tasimak için hizmet veriyor. Suluova Belediyesi, engelli ögrencilere evlerinden okullarina gidip gelebilecekleri ve binisi kolaylastiran otomatik platform ile tekerlekli arabalarin sabitlenebilme özelligi bulunan minibüs tahsis etti.

Bu Belediye Minibüsü Sadece Engelli Ögrencileri Tasiyor


“Bol bol dua aliyoruz”

Suluova Belediye Baskani Fatih Üçok, ögrencilerin ailelerinin yasadiklari sikintilari iletmeleri üzerine yaptiklari arastirmada ilçede tasima hizmeti sunan ögrenci servislerinde engeliler için donatilara sahip araç olmadigi durumuyla karsilastiklarini söyledi.

Bunun üzerine ‘Engelsiz servis araci’ni aldiklarini belirten Fatih Üçok, "Engelli çocuklarimizin egitimden mahsur kalmamasi için bu aracimizi kazandirdik. Sehrin en uzagindaki okul ve evde olsa hiçbir ücret talep etmeden onlari minibüsümüzle tasiyoruz. Velilerimizin bol bol duasini da aliyoruz” dedi.



“Hastaneye, okula gitmek, disari çikmak istiyorlarsa bizi arasinlar”

Ayni zamanda egitimci bir yerel yönetici olarak egitimde firsat esitliginin saglanmasina katki verilmesi gerektigini vurgulayan Üçok, “Halen ulasamadigimiz engelli ögrencilerimiz varsa biz onlara telefon kadar yakiniz. Bu araçla aslinda tüm engelli kardeslerimize hizmet etmeyi düsünüyoruz. Hastaneye, okula gitmek, disari çikmak istiyorlarsa bizi arasinlar” diye konustu.

Bugüne kadar kendisini okula babasinin götürüp getirdigini anlatan Sehit Metehan Atmaca Anadolu Lisesi 12. sinif ögrencisi Ibrahim Güdek ise “Bu minibüs gayet donanimli ve güzel. Tekerlekli aracimla rahatlikla binip, indim. Baskanimiz Fatih Üçok’a tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA