Rize'de Okul Bahçelerine Meyve Fidanlari Dikildi

Rize Il Milli Egitimin Müdürlügü’nün ’Bahçeler Toprak Olsun Gençler Meyveye Doysun’ projesi çerçevesinde sehirdeki okullarin bahçelerine meyve fidani dikimi gerçeklestirildi.

Rize'de Okul Bahçelerine Meyve Fidanlari Dikildi
Yapilan projede Rize Merkez Sehit Onur Kiliç Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi’nin bahçesinde düzenlenen fidan dikim törenine katilan Rize Valisi Kemal Çeber, video konferans sistemiyle ilçelere baglanarak tüm okullarda ayni anda fidan dikimi gerçeklestirildi.

Okulda yapilan törende konusan Vali Çeber, “Okullarimizin bahçelerine hem yöremize has meyve fidanlarini dikerek endemik dokuyu koruyoruz, hem de farkli türlerin Karadeniz ikliminde yetismesine ön ayak oluyoruz. Fidanlar meyve verdikçe, meyveyle birlikte çocuklarimizin dogaya olan sevgi ve çevreye olan duyarliligi artacaktir. Bu anlamda projenin günden güne büyümesi yolunda emek veren tüm paydaslarimiza sükranlarimizi sunuyorum" dedi.

Öte yandan törene, Rize Valisi Kemal Çeber, esi Neslihan Ayan Çeber, Tarim ve Orman Müdürü Murat Genç, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Müdürü Ali Serkan Savas, Milli Egitim Müdürlügü personeli ögretmenler ve ögrenciler katildi.

Kaynak: İHA