Gürcistan Ankara Büyükelçisi Janjgava Açiklamasi 'Türkiye'nin Her Zaman Yanindayiz'

Gürcistan’in Ankara Büyükelçisi Giorgi Janjgava, dernek daveti üzerine Sinop’a geldi. Büyükelçi Janjgava, “Suriye, Libya, Ukrayna ve diger yerlerde biz her zaman Türkiye’nin destekçisiyiz” dedi.

Gürcistan Ankara Büyükelçisi Janjgava Açiklamasi 'Türkiye'nin Her Zaman Yanindayiz'
Büyükelçi Janjgava, Sinop Gürcü Kültür ve Dostluk Dernegi’nin daveti üzerine Sinoplularla bir araya geldi. Davete Sinop Belediye Baskan V. Aydin Hakan Sönmez, Erfelek Belediye Baskani Mehmet Uzun, Türkeli Belediye Baskani Hayrettin Kaya, önceki dönem Sinop’ta belediye baskanligi yapan Hamza Ince, Sinop ESO Baskani Haydar Gündogdu, Sinop Gürcü Kültür ve Dostluk Dernegi baskani Selamettin Aydin ve dernek üyeleri katildi.

Davette konusan Sinop Gürcü Kültür ve Dostluk Dernegi baskani Selamettin Aydin, büyükelçinin yaptigi ziyaretten dolayi mutlu olduklarini dile getirerek daveti kirmayip kabul ettigi için kendisine tesekkür etti. Sinop’ta Gürcü kökenli çok sayida vatandas bulundugunu belirten Aydin, “Birçok üyemizin en büyük özlemi, atalarimizin dogdugu büyüdügü yerleri görmek ve oranin vatandasi olabilmek” diye konustu.

Sinop Belediye Baskan V. Aydin Hakan Sönmez, “Önceki dönem belediye baskanimizin 2018 yilinda aldigi meclis karari var Batum ile Sinop kardes sehir olmasiyla ilgili. Mayis ayinda Batum’da 13-15 Mayis’ta düzenlenecek Batum Expo fuarina katilacagiz. Istiyoruz ki orada kardes sehir protokolünü baslatalim ve bundan sonraki iki sehir arasi iliskilerimiz daha da artsin, gelissin” ifadelerini kullandi.

“Sinop’a geldigimde ilk gezdigim, Pervane Medresesi”

Konusmasinin bir kismini Türkçe olarak yapan Büyükelçi Janjgava, “Sizlerle burada birlikte olmak benim için seref. Diplomatik ise Türkiye’de basladim, Karadeniz’de çok gezdim. Kendim de Karadeniz kökenliyim, benim için Türkiye çok önemli, memleket gibi. Sinop çok önemli nokta. Sinop’a geldigimde ilk gezdigim Pervane Medresesi, Kraliçe Tamar zamanindan. Biliyorsunuz Pervane bizim damat, Gürcü Hatun’un ikinci esidir” seklinde konustu.



“Türkiye’nin her zaman yanindayiz”

Konusmalarina Gürcüce devam eden Janjgava sunlari söyledi:

“Türkiye bizim için ayni zamanda stratejik ortagimizdir. Biz Türkiye’yle birlikte hem dünya çapinda hem de bölgemizde barisin ve istikrarin saglam sekilde yasatilmasina katkida bulunuyoruz. Biz her zaman Türkiye’nin yanindayiz. Ayni sekilde Türkiye de bizim yanimizda. Türkiye bizim toprak bütünlügümüzü kabul ediyor, biz de tüm önemli hususlarda Türkiye’nin yanindayiz. Suriye, Libya, Ukrayna ve diger yerlerde de biz her zaman Türkiye’nin destekçisiyiz.”
Kaynak: İHA