Baris Ayhan Açiklamasi 'Ekonomik Açidan Sikinti Yasamayan Nadir Belediyelerdeniz'

Sinop Belediye Baskani Baris Ayhan, katildigi basin toplantisinda gazetecilerin sorularini yanitladi. Belediyenin ekonomik durumuyla ilgili sorulan soruya Baskan Ayhan, “Türkiye’de ekonomik açidan sikinti yasamayan nadir belediyelerdeniz” dedi.

Baris Ayhan Açiklamasi 'Ekonomik Açidan Sikinti Yasamayan Nadir Belediyelerdeniz'
Sinop’ta bir restoranda basin mensuplariyla bir araya gelen Belediye Baskani Baris Ayhan, baskanliga geldikten 41 gün sonra imar planlarinin iptal edilmesi sonrasi belediyenin yalnizca su faturasi ve emlak vergisiyle geçindiklerini dile getirdi. Belediyenin ekonomisinin nasil oldugu sorusuna “Ekonomik durumumuz çok iyi” diye yanit veren Ayhan, “Türkiye’de ekonomik açidan sikinti yasamayan nadir belediyelerdeniz. Sinop’ta herkesle her seyi seffaf sekilde konusuyoruz. Biz Sinop’ta personel maasi ile Türkiye’deki belediyeler arasinda çok iyi konumdayiz” seklinde konustu.



Sinop Belediyesi isçisi ne kadar maas aliyor?

Baskan Ayhan, mesai ve ikramiyelerin disinda belediyede çalisan taseron isçinin ve kadrolu personelin en düsük maasini açikladi.

Ayhan, “Sinop Belediyesi’nde kadrolu bekâr bir isçi en az maasi 7 bin 860 TL maas aliyor. Mesai hariç, senede iki defa da ikramiye veriyoruz. Taseronlarimiz var, 5 binin altinda maas alan yok. Bizde hiç asgari ücret maas alan yok. Bunlar, fazla mesai ve ek ödemeler hariç. Onun disinda Iller Bankasi’ndan gelen payla üzerine takviye yapmadan maas ödeyen bölgedeki tek belediye biziz. Bölgemizde bizim disimizda birçok belediye, Iller Bankasi’ndan gelen payin üzerine emlak vergisinden, su tahsilatindan para ekleyerek maas ödüyorlar. Bunun disinda göreve geldigimizden beri 6 tane araç aldik” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA